Door Osho

Uw emoties, uw gevoel, uw geheel gerei thoughts-the van mind-are die door de buitenkant wordt gemanipuleerd. Wetenschappelijk, is het nu duidelijker geworden, maar zelfs zonder wetenschappelijk onderzoek heeft mystics gezegd precies het zelfde ding voor duizenden van years-that al deze dingen uw mening wordt gevuld met geen van u is; u bent voorbij hen. U wordt geïdentificeerd met hen, en that’s het enige probleem.

Bijvoorbeeld, beledigt somebody u en u wordt boos. U denkt u boos wordt, maar functioneert wetenschappelijk het spreken van de andere belediging person’s slechts als verre controle. De persoon die heeft beledigd u beheert uw gedrag. Uw woede is in zijn handen; u gedraagt zich als een marionet.

Nu kunnen de wetenschappers elektroden in de hersenen op bepaalde centra zetten, en het is bijna unbelievable. Mystics heeft over het voor duizenden jaren, maar slechts heeft onlangs wetenschap gesproken ontdekte dat er honderden centra die in de hersenen al uw gedrag controleren zijn. Een elektrode kan bij een bepaald center-for- voorbeeld, het centrum voor woede worden gezet. Niemand beledigt u, vernedert niemand u, zegt niemand om het even wat aan u; u zit stil, gelukkig, en somebody duwt een knoop op een verre controle en u wordt boos! Het is een zeer vreemd gevoel omdat u de reden niet kunt zien overal, waarom u boos wordt. Misschien zult u het op de een of andere manier rationaliseren. U ziet een mens voorbijgaand door in hallway en u herinneren dat hij you-you beledigde zult enkel wat rationalisatie om vinden te troosten zelf dat u niet gek gaat. Stil het zitten. .. en plotseling voelend zo boos zonder enige provocatie?

En het zelfde verre controlemechanisme kan werken om u gelukkig te maken. Zittend als uw voorzitter begint u giggling, en u kijkt alle around-if somebody op u hij let zal denken u gek gaat! Niemand heeft om het even wat gezegd, is niets gebeurd, niemand op een banaanschil is uitgegleden, zo waarom giggling u? U zult het rationaliseren, zult u proberen om sommige rationele redenen te vinden tot het giggling. En het vreemdste ding is dat de volgende tijd de zelfde knoop wordt geduwd en u giggle, zult u opnieuw met de zelfde reden, zelfde consolation, zelfde explanation-not op de proppen komen zelfs de rationalisatie van u is! Het is bijna als een grammofoonverslag.

Toen ik over de wetenschappelijke onderzoeken van deze centra las, werd ik herinnerd aan mijn studentendagen. Ik was een concurrent in een inter-university debat; alle universiteiten van het land namen deel. De Sanscritische Universiteit van Varanasi nam ook deel, maar voelden de studenten van Sanscritische Universiteit natuurlijk een weinig inferieur vergeleken met concurrenten van andere universiteiten. Zij kenden oude scriptures, kenden zij Sanscritische poëzie, drama, maar zij waren niet vertrouwd met de eigentijdse wereld van kunst, literatuur, filosofie, of logica. En de inferiority complexe werken op zeer vreemde manieren. ..

Nadat ik had gesproken, was de volgende persoon de vertegenwoordiger van Sanscritische Universiteit. En enkel om op het publiek indruk te maken en zijn complex inferiority te verbergen, begon hij zijn toespraak met een citaat van Bertrand Russell-he had onthouden het, en de Sanscritische studenten kunnen dingen anders onthouden dan om het even wie. Maar zijn stadiumangst was zulke. .. hij kende niets over Bertrand Russell, kende hij niets over wat hij citeerde. Het zou beter geweest zijn om iets van Sanscritisch geciteerd te hebben, omdat hij meer bij gemak zou geweest zijn.

In midden hij stopped-just in het midden van een zin. En ik zat door zijn kant, omdat ik net had geëindigd. Er was stilte, en hij transpireerde, en enkel om hem, zei ik te helpen, “Start again”-because wat anders doe? Hij was eenvoudig geplakt. Ik zei, “If u niet kunt doorgaan, opnieuw beginnen; misschien kan het aan you.” terugkomen;

Zo begon hij opnieuw: “Brothers en zusters. . ” en op precies het zelfde punt is geworden dat hij opnieuw geplakt. Nu werd het een grap. De gehele zaal schreeuwde, “Again!” en hij was in een dergelijke moeilijke situatie. Noch hij doorgaan noch kon kon hij bevindend daar stil houden; het zou te idiotic kijken. Zo moest hij opnieuw beginnen. Maar hij zou, “Brothers en zusters helemaal bij het begin beginnen. . ”

Voor de gehele vijftien minuten hoorden wij slechts dat portion-beginning met “Brothers en zusters. . ” en uitgaand aan het punt waar hij, opnieuw en opnieuw geplakt werd. Toen zijn tijd werd beëindigd kwam hij en zat naast me. Hij zei, vernietigde “You mijn gehele thing!”

Ik zei, probeerde “I om you.” te helpen;

Hij zei, is “This help?”

Ik zei, gingen “You in moeilijkheid hoe dan ook zijn. Deze manier minstens iedereen genoot van it-except u, die ik kan begrijpen. Maar u zou zich moeten verheugen dat u zo vele mensen gelukkig maakte! En waarom koos u dat citaat? Toen ik aan u zei, ‘Start again’ er was geen behoefte om over van eigenlijke beginning-you te beginnen kon dat citaat gelaten vallen hebben, waren er geen need.”

Maar ik kwam door het lezen van het wetenschappelijke onderzoek kennen dat het toespraakcentrum net zoals een grammofoonverslag is, maar met één zeer vreemd en speciaal ding. Het ogenblik wordt de naald weggehaald van het verslag u de naald bij de vlek kunt terug zetten waar u het van nam, en van daar gaat. Maar in het toespraakcentrum, wanneer de naald opnieuw wordt weggehaald en weggehaald, gaat het centrum onmiddellijk aan het allereerste begin terug.

Als dit gebeurt, kunt u u de meester zeggen bent van wat u zegt? Bent u de meester van wat u voelt? Zeker zijn er geen elektroden die in u worden geïnplanteerd, maar biologisch precies gaat het zelfde werk.

U ziet een bepaald type van vrouw, en onmiddellijk reageert uw mening: “How beautiful!” Dit is niets dan de verre controle. Die vrouw functioneerde als een verre controle in bijlage aan een elektrode, en uw toespraakcentrum ging eenvoudig in zijn geregistreerde toespraak: “How beautiful!”

De mening is een mechanisme. Het is niet u. Het registreert dingen van buiten, en reageert dan aan buitensituaties volgens die opnamen. That’s heeft het enige verschil tussen Hindoese en Mohammedaans en een Christen en een Jew-they enkel verschillende grammofoonverslagen. Maar binnen, is het het één mensdom. Wanneer u een grammofoonverslag speelt. .. het kan in Hebreeër zijn, kan het in Sanscritisch zijn, kan het in Perzisch zijn, kan het in Arabisch zijn, maar het is de zelfde machine die het verslag speelt. Aan de machine is van belang het niet of het Hebreeuws of Sanscritisch speelt.

Al uw godsdiensten, al uw politieke ideeën, al uw culturele houdingen zijn niets dan opnamen. En in bepaalde situaties, worden bepaalde opnamen veroorzaakt.

Don’t vergeet om aan in te tekenen Cultiveer Greatness | Het Voer van de Houweren RSS van het leven voor meer grote dekking en updates!

Gesponsorde Verbinding: De winstgevende Persoonlijke Zaken van het Huis van de Ontwikkeling

Gesponsorde Verbinding: Contacteer ons om van u hier toe te voegen!