Μια βάρκα ελλιμένισε σε ένα μικροσκοπικό μεξικάνικο χωριό. Ένας αμερικανικός τουρίστας επαίνεσε το μεξικάνικο ψαρά στην ποιότητα των ψαριών του και ρώτησε πόσο καιρό πολύ τον πήρε για να τα πιάσει.

“Νοτ πολύ μακρύς, ” απάντησε στο μεξικανό.

“Ψuτ έπειτα, γιατί didn’t εσείς μένουν έξω μακρύτερα και σύλληψη more?” ρώτησε τον Αμερικανό.

Ο μεξικανός εξήγησε ότι η μικρή σύλληψή του ήταν επαρκής για να ικανοποιήσει τις ανάγκες του και εκείνων της οικογένειάς του.

Αμερικανική ρωτημένη, “Ψuτ τι εσείς κάνει με το υπόλοιπο time?” σας

“Η ο ύπνος αργά, ψάρια λίγο, παιχνίδι με τα παιδιά μου, και παίρνει μια σιέστα με τη σύζυγό μου. τα βράδια, πηγαίνω στο χωριό να δω τους φίλους μου, να έχω μερικά ποτά, να παίξω την κιθάρα, και να τραγουδήσω μερικά τραγούδια. Έχω ένα πλήρες life.”

Αμερικανική διακεκομμένη, “Η έχει ένα MBA από το Χάρβαρντ και μπορώ να σας βοηθήσω! Πρέπει να αρχίσετε με να αλιεύσετε περισσότερο κάθε ημέρα. Μπορείτε έπειτα να πωλήσετε τα πρόσθετα ψάρια που πιάνετε. Με το πρόσθετο εισόδημα, μπορείτε να αγοράσετε ένα μεγαλύτερο boat.”

“Ανδ μετά από that?” ρώτησε το μεξικανό.

“Ωητχ τα πρόσθετα χρήματα που η μεγαλύτερη βάρκα θα φέρει, μπορείτε να αγοράσετε ένα δεύτερο και ένα τρίτο και τόσο επάνω έως ότου έχετε έναν ολόκληρο στόλο των αλιευτικών πλοιαρίων. Αντί της πώλησης των ψαριών σας σε ένα μέσο άτομο, μπορείτε έπειτα να διαπραγματευτείτε άμεσα με τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας και ίσως να ανοίξετε ακόμα και τις εγκαταστάσεις σας. Μπορείτε έπειτα να αφήσετε αυτό το μικρό χωριό και να κινηθείτε προς την Πόλη του Μεξικού, το Λος Αντζελες, ή ακόμα και την πόλη της Νέας Υόρκης! Από εκεί μπορείτε να κατευθύνετε τεράστιο νέο enterprise.” σας

“Χοω πολύ ότι take?” ρώτησε το μεξικανό.

“Τωεντυ, ίσως εικοσι πέντε έτη, ” απάντησε ο Αμερικανός.

“Ανδ μετά από that?”

“Αφτερωαρδς; Καλά ο φίλος μου, that’s όταν παίρνει πραγματικά ενδιαφέρον, ” απάντησε στον Αμερικανό, γέλιο. “Ωχεν η επιχείρησή που σας παίρνει πραγματικά μεγάλη, μπορείτε να αρχίσετε και τα αποθέματα και να κάνετε millions!”

“Μηλληονς; Πραγματικά; Και μετά από that?” ρώτησε το μεξικανό.

“Αφτερ εκείνο το you’ll να είναι σε θέση να αποσυρθεί, να ζήσει σε ένα μικροσκοπικό χωριό κοντά στην ακτή, ύπνος αργά, παιχνίδι με τα παιδιά σας, να πιάσει μερικά ψάρια, να πάρει μια σιέστα με τη σύζυγό σας και να περάσει τα βράδια σας που πίνουν και που απολαμβάνουν friends.” σας

Και το ήθος αυτής της ιστορίας είναι: ……… Ξέρτε όπου you’re πηγαίνοντας σε life… μπορείτε ήδη να είστε εκεί.