17 τρόποι να σταματήσει τελειομανής και να πάρει γίνοντας

29 Φεβρουαρίου 2008

φωτογραφία από Sarah Hobbs

Από τη Χριστίνα Laun

Αν και μερικές φορές μπορεί να φανεί όπως το, κανένας δεν είναι τέλειος. Ο καθένας κάνει τα λάθη και έχει τουλάχιστον μερικά ελαττώματα. Και ενώ μπορεί να φανεί όπως έναν ευγενή στόχο, η προσπάθεια να είναι τελειομανής στην εργασία ή την προσωπική ζωή σας μπορεί πραγματικά να είναι περισσότεροι ενός εμποδίου από μια βοήθεια να καταστήσει σας επιτυχείς. Η εστίαση να καταστήσει κάθε λεπτομέρεια τέλεια μπορεί να καταλήξει σας να πάρετε λιγότερο γίνονταυς, για να μην αναφέρουμε την άδεια εσείς σε μια σταθερή κατάσταση της ανησυχίας. Αυτοί είναι μερικοί τρόποι που μπορείτε να σταματήσετε τόσο πολύ για την ύπαρξη τέλειοι, να απολαύσετε την εργασία σας, και να πάρετε ακόμα την αφθονία γίνοντη σε μια ημέρα.

1. Καθορισμένες ρεαλιστικές προσδοκίες. Ενώ να είναι θαυμάσιο να τελειωθεί το τρέχον πρόγραμμά σας, να αρχιστεί άλλο, να αποκτηθούν οι νέοι πελάτες και να συμβαδίσει με όλες τις οικιακές μικροδουλειές σας, η πραγματικότητα είναι ότι οι προσδοκίες όπως αυτήν είναι όχι πάντα ρεαλιστικές. Δεν υπάρχει καμία αίσθηση να κατασταθεί την αίσθηση κακή με να τεθεί να αποτύχει μέχρι. Δεν ειναι απαραίτητο να είστε τέλειοι για να είστε παραγωγικοί, να δοθείτε έτσι τις προσδοκίες που είναι κάτι που μπορείτε πραγματικός να ολοκληρώσετε, μπορείτε πάντα να προσθέσετε αργότερα εάν παίρνετε μπροστά από το πρόγραμμα.

Η προσπάθεια για την τελειότητα σας παρακινεί η προσπάθεια για την τελειότητα είναι διαφθείροντας. ~Harriet Braiker

2. Δοθείτε την πίστωση. Όταν θέτετε τους στόχους για σας, είναι εύκολο να αφεθεί να επικεντρωθείτε στα πράγματα που δεν έχετε ολοκληρώσει αντί εκείνων που έχετε πάρει γίνονται. Δοθείτε κάποια πίστωση για τα κύρια σημεία και τα μικρά μέρη των προγραμμάτων ότι παίρνετε γίνονται κατά μήκος του τρόπου.

3. Δεχτείτε ότι θα κάνετε τα λάθη. Ενώ να είναι σκληρό για τους αληθινούς τελειομανείς έξω εκεί, μπορείτε να πάρετε πολύ περισσότερο γίνονται εάν αναγνωρίσετε αυτόν ο οποίος είναι εσείς κάνει, θα υπάρξουν μερικά λάθη που θα κάνετε κατά μήκος του τρόπου. Δεχτείτε αυτό, και χρησιμοποιήστε αυτών ως πολύτιμη εμπειρία εκμάθησης για να είστε καλύτερα στο μέλλον αντί της ήττας οι ίδιοι επάνω πέρα από τους.

4. Ζητήστε τη βοήθεια. Αν και να αισθανθείτε ότι είναι ένα χτύπημα στην υπερηφάνειά σας, η ζήτηση τη βοήθεια δεν σας καθιστά αδύνατους ή αναρμόδιους. Μερικές φορές να έχε μια εξωτερική προοπτική ή μια λίγο πρόσθετη βοήθεια μπορεί να κάνει όλη τη διαφορά.

5. Εστίαση στο παρόν. Μπορεί να είναι εύκολο να πάρει προφθαμένο στην ανησυχία για τα προηγούμενα λάθη ή τα πράγματα που εμφανίζονται στο μέλλον αυτό δεν μπορούν ποτέ ακόμη και να συμβούν. Αντί της προσπάθειας να τελειοποιηθεί το παρελθόν και το μέλλον σας, επικεντρωθείτε να κάνει τι πρέπει να κάνετε τώρα για να κάνετε οι ίδιοι ευτυχησμένος ή να πάρετε περισσότερη εργασία γίνοντη.

6. Ακριβώς το πάρτε γίνοντα. Να πάρει τα πράγματα γίνοντα τέλεια είναι μεγάλο, αλλά ακριβώς να πάρει τα γίνοντη περίοδος δεν είναι πάρα πολύ κακό ούτε. Εστιάστε περισσότερο στην πράξη να πάρει τα πράγματα γίνοντα αντί της τοποθέτησης τόσο πολλής προσπάθειας στην ανησυχία για να κάνει κάθε πράγμα τέλεια.

7. Χαλαρώστε. Όταν τεντώνετε επάνω επειδή είστε ανησυχημένοι ή νευρικοί για την ύπαρξη λιγότερο από τέλειοι, μπορείτε να κάνετε να απασχοληθείτε σε μια απολύτως άθλια και αγχωτική εμπειρία. Ακριβώς χαλαρώστε αντ' αυτού. Ακόμα κι αν τα πράγματα δεν βγάζουν τέλεια, οι πιθανότητες είναι καλές ότι τα πράγματα δεν θα είναι σχεδόν τόσο κακά όσο φαντάζεστε.

8. Εστίαση στη μεγάλη εικόνα. Οι τελειομανείς τείνουν να εστιάσουν στις μικρές λεπτομέρειες, κουτσομπολεύοντας κάθε μικροσκοπική πτυχή ενός προγράμματος, κάνοντας την να πάρει πολύ περισσότερο από πρέπει. Παρατήστε των μικρών πραγμάτων έτσι μπορείτε να εστιάσετε στις μεγαλύτερες πτυχές των προγραμμάτων σας.

9. Δοθείτε την άδεια. Μπορεί είναι δύσκολο να σταματηθεί τα πράγματα μέσω των ματιών ενός τελειομανή. Μπορείτε να αρχίσετε με το δόσιμο της άδειας να είστε λιγότερο από τέλειας και να σταματήσετε τη σκέψη σας ως αποτυχία όταν δεν ικανοποιείτε τις προσδοκίες σας.

10. Κατασιγάστε τον εσωτερικό κριτικό σας. Εκείνη η κακόκεφη φωνή μέσα στο κεφάλι σας που σας λέει την εργασία σας δεν είναι αρκετά καλή μπορεί να σας οδηγήσει για να εργαστεί σκληρότερα, αλλά μπορεί επίσης να σας οδηγήσει τρελλή προσπάθεια να επιτευχθεί η αδύνατη τελειότητα. Αντικαταστήστε εκείνα τα αρνητικά σχόλια με με τη θετική ενθάρρυνση αντ' αυτού.

11. Συνειδητοποιήστε ότι κάποιος μπορεί πάντα να βρεί το ελάττωμα. Θα μπορούσατε να περάσετε τις ώρες που ένα σχέδιο, ένας ιστοχώρος ή ένα έγγραφο και κανένα θέμα πόσο κάνετε σε το, κάποιος δεν μπορεί ακόμα να έρθει εμπρός και να βρεί το ελάττωμα. Ο καθένας η ιδέα της τελειότητας είναι διαφορετική, έτσι καταλάβετε ότι ανεξάρτητα από το πόσο τέλειοι καθιστάτε κάτι αυτό δεν θα είναι ποτέ ασφαλές από την κριτική. Πραγματοποιήστε αυτό και θα είστε προθυμότεροι να δοθείτε ένα κομμάτι ενός σπασίματος.

12. Χρήση αυτό ως κινητήριο εργαλείο. Η τελειοθηρία δεν ειναι απαραίτητο να είναι συνολικά κακή. Μερικές φορές μπορεί να είναι ένα μεγάλο κινητήριο εργαλείο να ωθήσει σας προς τα εμπρός. Το τέχνασμα ξέρει πού να συρθεί η γραμμή μεταξύ της παραγωγικής σκέψης και της καταστρεπτικής σκέψης. Εάν βρίσκετε την εργασία σας σας πιό άθλιους από ευτυχείς, κατόπιν οι πιθανότητες είναι εσείς έχουν διασχίσει τη γραμμή και πρέπει να πάρουν ένα βήμα πίσω.

13. Στάση που συγκρίνεται με άλλους. Είναι λεπτό να υπάρξει κάποιος για να ανατρέξει, αλλά συνεχώς να συγκριθεί με άλλους μπορεί τελικά να είναι αυτοκαταστροφική συμπεριφορά. Κάνετε το καλύτερο μπορείτε να κάνετε, όχι το καλύτερο που κάποιος άλλος μπορεί να κάνει.

14. Όχι overanalyze. Ο προγραμματισμός, η προετοιμασία, και η μετάβαση πέρα από την εργασία σας μπορούν να είναι καλά πράγματα, αλλά όταν αρχίζετε τα πράγματα στο σημείο ότι δεν παίρνετε αρχισμένοι ή τελειωμένοι με τίποτα είναι αντιπαραγωγικός. Θυμηθείτε ότι δεν πειράζει πόσο μεγάλο κάτι είναι εάν μόνο κατά το ήμισυ γίνεται.

15. Φωτίστε επάνω. Η εργασία σας μπορεί να μην είναι ένα αστείο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να το μεταχειριστείτε ως σοβαρή προσπάθεια. Φωτίστε επάνω και θα είστε λιγότερο πρόθυμοι να πάρετε κολλημένοι να καταστήσετε όλα τέλεια.

16. Μάθετε να παίρνετε την κριτική. Ανεξάρτητα από το πόσο τέλεια η εργασία σας μπορεί να φανεί, εσείς δεν θα πάρει πιθανώς κάποιο ποσό κριτικής από τους χρήστες ή τους πελάτες. Μάθετε να παίρνετε αυτό το είδος σχολίων ως τρόπους να κατασταθεί η εργασία σας καλύτερη, όχι ως επιθέσεις σε σας προσωπικά.

17. Σταματήστε. Αν και να φανεί περίεργο, η τελειοθηρία μπορεί συχνά να οδηγήσει στην αναβλητικότητα. Εάν βρίσκεστε απρόθυμος να αρχίσετε τα προγράμματα έως ότου μπορείτε να τα κάνετε ακριβώς σωστά ή έως ότου έχετε την τέλεια ιδέα είστε πιθανοί αφήνοντας την τελειοθηρία σας να πάρει με τον τρόπο τα πράγματα ολοκληρωμένα. Ακριβώς πάρτε αρχισμένος, μπορείτε πάντα να επιστρέψετε και να αναθεωρήσετε αργότερα εάν δεν συμπαθείτε τι έχετε πάρει γίνονται.

Η εξημέρωση του εσωτερικού τελειομανή σας μπορεί να είναι μια μακροχρόνια και σκληρή παλεμμένη μάχη, αλλά μπορεί να την αξίζει στο τέλος εάν αισθάνεστε καλύτερα και για την εργασία σας και για τους ίδιους. Θα αποφύγετε τα φορτία της απογοήτευσης, αυτοεπιβαλλόμενα ταξίδια ενοχής, και ίσως να πάρουν ακόμα και γίνονται.

Σχόλια

5 απαντήσεις σε «17 τρόπους να σταματήσει τελειομανής και να πάρει γίνοντας»

  1. etavitom στις 29η Φεβρουαρίου 2008 11:45 AM

    Αυτό είναι μια μεγάλη θέση για να αρχίσει την ημέρα μου με. Ευχαριστώ πολύ!

  2. Dan στις 2η Μαρτίου 2008 9:59 AM

    Είστε τόσο σωστοί όταν λέτε ότι δεχτείτε ότι θα κάνετε τα λάθη. Μπορούν να πάρουν έτσι το χτύπημα από την αναλογία στο κεφάλι σας. 7 έτη πριν έκανα ένα λάθος και επαρέκκλινα ένα πρόγραμμα που δόθηκα και δεν θα το άφηνα να πάει για χρόνια. Με κράτησε πίσω επειδή ήμουν φοβισμένος ένα λάθος πάλι. Αυτός δεν είναι ένας τρόπος να ζήσει! Πρόσφατα μόλις δέχτηκα ότι μερικές φορές θα βρωμίσω επάνω και αυτός είναι εντάξει επειδή μερικές φορές εγώ θα πετύχει πραγματικά και αυτός αξίζει το εμπόριο - μακριά!

    Τελευταία θέση blog Dan. Πώς αντιμετωπίζω τον πόνο;

  3. Η τελειοθηρία σας είναι ακριβώς φανταχτερή αναβλητικότητα «TheUniversityBlog στις 4η Μαρτίου 2008 5:37 AM

    [...] Καλλιεργήστε το μεγαλείο - 17 τρόποι να σταματήσει τελειομανής και να αποκτηθεί περισσότερο γίνοντα [...]

  4. Charlene στις 24η Απριλίου 2008 1:21 μ.μ.

    Μεγάλη θέση. Σύνδεσα ακριβώς με το στην πρόσφατη θέση blog μου.

    Τελευταία θέση blog Charlene. Αφήστε τη μύγα σας προϊόντων και υπηρεσιών

  5. Laurie Furber στις 27η Ιουνίου 2008 9:00 AM

    Συμπαθώ τον κατάλογό σας. Σκέφτομαι ότι ισχύει για τον κανονικό κόσμο, καθώς επίσης και τον επιχειρησιακό κόσμο. Θα μπορούσατε εύκολα να αλλάξετε το όνομα για να καλλιεργήσετε την ευτυχία. Εργασία της Νίκαιας.

    Τελευταία θέση blog Furber Laurie. Βοήθεια! Τα παιχνίδια μου έφαγαν το οικογενειακό δωμάτιό μου

Αποκτημένος κάτι για να πει;