Για τις εκατοντάδες χιλιάδες των ανθρώπων, το όνειρο της παραγωγής μιας τύχης Διαδικτύου λειτουργεί όπως αυτό: Κερδίστε τις πένες σε έναν χρόνο σε αντάλλαγμα της άδειας Google Inc. ή Yahoo Inc. για να τοποθετηθούν οι διαφημίσεις προσωπικής ή μικρός-επιχειρησιακής ιστοσελίδας.

Πάρτε τον Andrew Λάιντεν, την πρώην συμβουλή Επιτροπής εμπορίου σπιτιών και τον ιδρυτή μιας επιχείρησης σημείο-COM που απέτυχε, το οποίο άρχισε PodcastDirectory.com, μια μηχανή αναζήτησης για τα podcasts. Καθώς η δημοτικότητα site’s ανήλθε από εκατό χτυπήματα μηνιαίως το 2004 σχεδόν σε ένα εκατομμύριο τώρα, το Λάιντεν άρχισε το αντίτιμο ενός βαθμολογίας εισαγωγής κυβερνητικού worker’s μισθού β€ "$30.000 έως $40.000 ετησίως β€" απλά επειδή άνθρωποι που χτυπήθηκαν στις αγγελίες. Αυτός επέτρεψε σε τον για να εργαστεί στο σπίτι chesapeake στην παραλία, MD, που προσπαθεί να κάνει περισσότερα χρήματα με να προσελκύσει ακόμα περισσότερη κυκλοφορία στην περιοχή του.

“Η πήγε από κυριολεκτικά 26 σεντ εβδομαδιαίως ή κάτι παρεμφερή σε διάφορα δολάρια μια ώρα, ” είπε, με τη χρησιμοποίηση του λογισμικού Google’s AdSense, το οποίο ζητά τις προσφορές από τους εμπόρους που, στη συνέχεια, πληρώνουν για να τρέξουν τις αγγελίες στην περιοχή του. “Η παίρνουν πληρωμένα κόβοντας το χορτοτάπητα. Παίρνω πληρωμένου καθαρίζοντας το γκαράζ. Παίρνω πληρωμένου την οδήγηση της συζύγου μου στο γραφείο της, την αγορά των παντοπωλείων, να δω έναν κινηματογράφο, το παιχνίδι τηλεοπτικών των παιχνιδιών, ή ακριβώς το σερφ του Διαδικτύου. That’s πραγματικά το συμπαθητικό πράγμα για AdSense: Του οποίου I’m που κάνει, οι άνθρωποι συνεχίζουν και συνεχίζω paid.”

Μια δεκαετία πριν, το όνειρο Διαδικτύου ήταν να σημειώσει μέσω της χρηματοδότησης κεφαλαίων επένδυσης σε επισφαλείς επιχειρήσεις και με την αύξηση των μετρητών στις δημόσιες προσφορές αποθεμάτων. Τώρα, οι άνθρωποι με τις δημιουργικές ιδέες μπορούν να πάρουν πλούσιοι σχετικά γρήγορα με την άδεια των δηαφημιστών piggyback σε οποιοδήποτε ιστοχώρο που προσελκύει πολλούς θεατές. Η τεχνολογία μπορεί να κατευθύνει τις αγγελίες στα όλο και περισσότερο συγκεκριμένα ακροατήρια, που ανταμείβουν το επιχειρηματικό πνεύμα ιστοσελίδας μικρότερης κλίμακας β€ "ακόμη και που γεμίζουν με το σκοτεινό και σπιτικό περιεχόμενο.

“Ωε έχουν ένα τμήμα των πελατών αποκαλούμενων αισιόδοξο hobbyists” ποιοι αφιερώνουν τους ιστοχώρους σε τίποτα θέλουν ενδεχομένως για, από το τσιγγελάκι στη ναυσιπλοϊ'α, και ποιοι ελπίζουν να κάνουν τελικά αρκετά χρήματα για να εγκαταλείψουν τις εργασίες ημέρας τους, εν λόγω Willan Johnson, αντιπρόεδρος του δικτύου εκδοτών Yahoo, ο οποίος προώθησε μια έκδοση δοκιμής του λογισμικού του πέρυσι.

Νεώτερος και Kato Leonard, δύο 20-έτος του Δαβίδ Miles στη Λουσβίλ, KY, για παράδειγμα ότι συλλέγουν $100.000 μηνιαίως από την χρονών περιοχή τους, Freeweblayouts.net, το οποίο δίνει μακριά τα σχέδια που οι άνθρωποι μπορούν να χρησιμοποιήσουν στις σελίδες κοινωνικός-δικτύωσης MySpace. Ένα ζεύγος για την εγχώρια αναδημιουργία τους και έκανε τα χρήματα για να βοηθήσει να πληρώσει την υποθήκη στο νέο σπίτι τους. Η επιχείρηση Jock Friedly’s, μαίνοντας MEDIA LLC, επιτρέπει στους χρήστες για να μεταφορτώσει τα δημόσια έγγραφα χρησιμοποίησε τα χρήματα ο ιστοχώρος που του έκανε στις αγγελίες για τις νέες σε απευθείας σύνδεση επιχειρήσεις.

Οι επιχειρήσεις όπως Google, στη συνέχεια, βρίσκουν επίσης το κέρδος σε τέτοιες περιοχές. Στο δεύτερο τέταρτο, Google πήρε $997 εκατομμύριο, ή 41 τοις εκατό του εισοδήματός του, μέσω του δικτύου των ιστοχώρων που φιλοξενούν τις αγγελίες μέσω του συστήματος AdSense. Το λογισμικό του, όπως Yahoo’s, αγγελίες τιμών βασισμένες στη δημοτικότητα. Όταν οι χρήστες χτυπούν τις αγγελίες, το λογισμικό διατηρεί τα λεπτομερή αρχεία, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού απόψεων σελίδων και του συνόλου προμήθειας που ο οικοδεσπότης site’s κερδίζει από την αγγελία β€ "της οποίας οι ιδιοκτήτες ιστοχώρων μπορούν να παρακολουθήσουν με να συνδεθούν στους απολογισμούς τους. Κάθε μήνα, Google πληρώνει τους εκδότες από τον έλεγχο ή την άμεση κατάθεση.

Οι εκδότες αγγελιών πρέπει να εγκριθούν μέσω Google, ώστε να εξασφαλιστεί ότι οι αγγελίες don’t επιχορηγούν την πορνογραφία ή το παιχνίδι, ή περιέχουν το υλικό που συσχετίζεται ρατσιστικό, βίαιο ή με τα παράνομα φάρμακα. Μεταξύ άλλων, Google λέει ότι προσέχει για να σιγουρευτεί οι άνθρωποι don’t διογκώνουν τα εισοδήματά τους με τον κρότο στις αγγελίες τους β€ "μιας πρακτικής γνωστής ως “θληθκ fraud” αυτός έχει μολύνει on-line να εμπορευτεί.

Η δημοτικότητα της παραγωγής των χρημάτων αυτόν τον τρόπο επίσης έχει οδηγήσει στη δημιουργία “μαδε-για- adSense” Ιστός σελίδα που περιέχει λίγο περιεχόμενο και τα μέρη των αγγελιών, που οι κριτικοί λένε σωριάστε το Διαδίκτυο και εκτρέψτε τις σε απευθείας σύνδεση αναζητήσεις.

Το σύστημα εξαρτάται από τη συνεργασία των δηαφημιστών, οι οποίοι πρέπει να δουν ότι τα χρήματά τους ξοδεύονται καλά, η εν λόγω Jennifer Slegg, ένας σε απευθείας σύνδεση εκδότης που είναι σύμβουλος στο δίκτυο AdSense και εκδοτών Yahoo, και που κάνει κατά προσέγγιση μισό εισόδημά της από τις αγγελίες AdSense.

“Η ακούνε τους τόνους των ιστοριών για τους ανθρώπους που αντιμετώπιζαν την πτώχευση αλλά τώρα είναι σε θέση να πληρώσουν μακριά τα σπίτια τους πλήρως, ” είπε.

Η καταδίωξη χτυπά και τα χρήματα που κερδίζονται έχουν γίνει ένα πάθος για το Λάιντεν. “Ην τα μέσα της νύχτας, κατάπληξη I’ll πόσο έκανα, ” είπε, έτσι he’ll ελέγχουν τη θέση page’s του κάθε 15 λεπτά.

Τα χρήματα που έρχονται στις πράξεις όπως για πολλές περιοχές, ο εν λόγω Kim Malone, διευθυντής AdSense. “Ωε’ρε διευκόλυνση της δημιουργικότητας, 5 σεντ σε ένα time.”

Το Friedly, παραδείγματος χάριν, άρχισε την επιχείρησή του στην Ουάσιγκτον το 2001 για να διευκολύνει τους αναδόχους, τους επιστήμονες και τους ερευνητές να βρούν, να μεταφορτώσουν και να αγοράσουν τα δημόσια έγγραφα. Υπέγραψε διστακτικά τις μέχρι τεθειμένες αγγελίες στην περιοχή. “Η ήταν δύσπιστο επειδή όταν πωλείτε κάτι, θέλετε να εστιάσετε στο προϊόν, να μην παραπέμψετε τους ανθρώπους σε άλλους ιστοχώρους, ” είπε.

Αλλά με περισσότερα από 10.000 χτυπήματα ημερησίως, η αρχισμένη εισόδημα προσθήκη επάνω σε “Η εξεπλάγη από πόσο κάναμε. Ήταν ένα άριστο συμπλήρωμα στην επιχείρηση, επειδή didn’t πρέπει να κάνουμε ένα lot.”

Το Friedly έχει αρχίσει από τότε PatentStorm LLC, μια περιοχή όπου οι επιχειρήσεις μπορούν να ψάξουν τα αρχεία διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, χωρίς εξωτερική επένδυση. “Ην η ουσία, Google έχει μετατραπεί σε κεφάλαιο επιχειρηματικού κινδύνου ή επενδυτή αγγέλου σε business.” μου

Αλλά εάν Google giveth, αυτό taketh επίσης μακριά, Friedly εν λόγω. Σαν ανθρώπους που τίθενται επάνω περισσότερες περιοχές που ανταγωνίζονται με δικούς του για την κυκλοφορία, ο αριθμός χτυπημάτων στην κύρια περιοχή του έχει μειωθεί.

Από Yuki Noguchi
Θ*Ωασχηνγτον Post