Voor honderdduizenden mensen, werkt de droom van het maken van een fortuin van Internet als dit: Verdien pence in een tijd in ruil voor het toestaan van Google Inc. of Yahoo Inc. om reclame op een persoonlijke of klein-zakenWeb-pagina te plaatsen.

Neem Andrew Leiden, het vroegere advies van het Comité van de Handel van het Huis en stichter van een onderneming punt-Com die ontbrak, die PodcastDirectory.com, een onderzoeksmotor voor podcasts begon. Aangezien de populariteit site’s van honderd klappen een maand in 2004 tot bijna miljoen nu toenam, begon Leiden het equivalent van een entry-level overheidsworker’s salaris †"$30.000 tot $40.000 te maken per jaar â€" eenvoudig omdat mensen die op advertenties worden geklikt. Dat stond hem toe om thuis in Chesapeake Strand te werken, Md., die meer geld probeert te maken door meer verkeer naar zijn plaats nog aan te trekken.

“I ging van letterlijk 26 centen per week of iets als dat naar verscheidene dollars per uur, ” hij zei, door software Google’s AdSense te gebruiken, die bod van verkopers verzoekt die, beurtelings, betalen om advertenties op zijn plaats in werking te stellen. “I worden betaald terwijl het maaien van het gazon. Ik word betaald terwijl het schoonmaken van de garage. Ik word betaald het drijven van mijn vrouw aan haar bureau, het kopen van kruidenierswinkels, het zien van movie, het spelen van videospelletjes, of enkel het surfen van Internet. That’s werkelijk het aardige ding over AdSense: Geen kwestie welke I’m die, de mensen houden klikkend doet en ik houd krijgend paid.”

Een decennium geleden, moest de droom van Internet noteren door risicokapitaal financiering en door contant geld in openbaar voorraaddienstenaanbod op te heffen. Nu, kunnen de mensen met creatieve ideeën vrij snel rijk worden door advertisers toe te laten om op om het even welke Website te vervoeren per kangoeroewagen die heel wat kijkers aantrekt. De technologie kan advertenties aan meer en specifieker publiek leiden, die ondernemerschap op de kleinste schaal†"Zelfs Web-pagina's belonen die met duistere en eigengemaakte inhoud worden gevuld.

“We hebben een segment klanten genoemd hoopvolle hobbyists” wie Websites toegewijd aan om het even wat hebben zouden zij om van crochet aan het varen kunnen geven, en wie hopen om genoeg geld uiteindelijk te maken om met hun dagbanen op te houden, bovengenoemde Willan Johnson, vice-president van het Netwerk van de Uitgever Yahoo, die een testversie vorig jaar van zijn software lanceerde.

Jr. en Kato Leonard, twee 20-jaar van David Miles in Louisville, KY, zeggen zij $100.000 per maand van hun éénjarigenplaats, Freeweblayouts.net verzamelen, die ontwerpen weggeeft die de mensen op MySpace sociaal--voorzien van een netwerkpagina's kunnen gebruiken. Één paar blogged over hun huiswederopbouw en maakte geld helpen de hypotheek op hun nieuw huis betalen. De zaken van Jock Friedly’s, Stormende Media LLC, staan gebruikers toe om openbare documenten te downloaden; hij gebruikte het geld zijn Website op advertenties voor nieuwe online ondernemingen maakte.

De bedrijven zoals Google, beurtelings, vinden ook winst in dergelijke plaatsen. In het tweede trimester, kreeg Google $997 miljoen, of 41 percenten van zijn opbrengst, door het netwerk van Websites die advertenties door het systeem AdSense ontvangen. Zijn software, zoals Yahoo’s, prijzenadvertenties die op populariteit worden gebaseerd. Wanneer de gebruikers de advertenties klikken, houdt de software gedetailleerde verslagen, met inbegrip van het aantal paginameningen en de hoeveelheid commissie bij de gastheer site’s van de advertentie †"verdient De websiteeigenaars spoor waarvan door het programma te openen aan hun rekeningen kunnen houden. Elke maand, Google betaalt uitgevers door controle of directe storting.

De uitgevers van de advertentie moeten door Google worden goedgekeurd, om ervoor te zorgen dat de advertenties don’t pornografie of het gokken, subsidiëren of materiaal bevatten dat racistisch, hevig of verwant is met onwettige drugs. Onder andere, zegt Google het om let op ervoor te zorgen de mensen don’t hun opbrengsten door op hun eigen advertenties †een "praktijk opblazen te klikken die als “click fraud” wordt bekend; dat heeft online marketing geteisterd.

De populariteit van het maken van tot geld heeft deze manier ook geleid tot verwezenlijking van “made-voor-adSense” Web pagina dat weinig inhoud bevat en veel advertenties, die de critici zeggen Internet volstoppen en online onderzoeken afleiden.

Het systeem hangt van de samenwerking van advertisers af, die moeten zien dat hun geld goed, bovengenoemde Jennifer Slegg, een online uitgever wordt besteed die een adviseur op het Netwerk van AdSense en van de Uitgever Yahoo is, en die ruwweg de helft haar inkomens van AdSense- advertenties maakt.

“I horen nu ton verhalen over mensen die faillissement onder ogen zagen maar kunnen hun huizen geheel, ” betalen; zij zei.

Het volgen klikt en het geld zij zich verdienen is een hartstocht voor Leiden geworden. “In het midden van de nacht, wonder I’ll hoeveel ik, ” maakte; hij zei, zodat controleren he’ll zijn status page’s om de 15 minuten.

Het geld dat in handelingen als het microfinancing voor vele plaatsen, bovengenoemde Kim Malone, directeur van AdSense komt. “We’re het toelaten van creativiteit, 5 centen bij een time.”

Friedly, bijvoorbeeld, begon zijn bedrijf in Washington in 2001 om het voor contractanten, wetenschappers en onderzoekers gemakkelijker te maken om openbare documenten te vinden te downloaden en te kopen. Hij ondertekende met tegenzin tot gezette advertenties op de plaats. “I was sceptisch omdat wanneer u iets verkoopt, u zich op het product, mensen naar andere Websites wilt concentreren niet doorverwijzen, ” hij zei.

Maar met meer dan 10.000 klappen een dag, inkomen het begonnen werd toevoegen op “I verrast door hoeveel wij maakten. Het was een uitstekend supplement aan de zaken, omdat wij didn’t een lot.” moeten doen;

Friedly is sindsdien PatentStorm LLC, een plaats begonnen waar de ondernemingen octrooiverslagen, zonder buiteninvestering kunnen zoeken. “In de essentie, Google heeft een risicodragend kapitaal of een engeleninvesteerder in mijn business.” geworden;

Maar als Google giveth, het ook taketh weg, bovengenoemde Friedly. Als mensen opgezet meer plaatsen die met van hem voor verkeer concurreren, is het aantal klappen op zijn hoofdplaats gedaald.

Door Yuki Noguchi
Washinton Post