αμυχές ζωής

Η έρευνα από ένα βρετανικό πανεπιστήμιο προτείνει ότι benzoate νατρίου, ένα κοινό συντηρητικό που βρίσκεται σε πολλά μη αλκοολούχα ποτά, έχει τη δυνατότητα να σβήσει τα ζωτικής σημασίας μέρη του DNA.

Αυτό θα μπορούσε τελικά να οδηγήσει στις ασθένειες όπως η κίρρωση του συκωτιού και του Parkinson’s.

Όταν ένας βρετανικός καθηγητής της μοριακών βιολογίας και της βιοτεχνολογίας εξέτασε τον αντίκτυπο benzoate νατρίου στα ζωντανά κύτταρα ζύμης, ανακάλυψε ότι έβλαπτε το σημαντικό DNA στο cells’ μιτοχόνδρια.

Τα μιτοχόνδρια χρησιμεύουν ως το “ποωερ stations” για τα κύτταρα, και τη ζημία σε τους μπορεί να οδηγήσει στις σοβαρές δυσλειτουργίες κυττάρων που συνδέονται με τη γήρανση και την ηλικιακή ασθένεια. Η ζημία που προκλήθηκε από benzoate νατρίου ήταν αρκετά μεγάλη να αναγκάσει τα μιτοχόνδρια για να σταματήσει.

Benzoate νατρίου εμφανίζεται φυσικά στα μούρα στα μικρά ποσά, αλλά χρησιμοποιείται σε μεγάλες ποσότητες για να αποτρέψει τη φόρμα στα μη αλκοολούχα ποτά όπως sprite, η διατροφή PEPSI, το κόκα κόλα, και ο Δρ Pepper. Προστίθεται επίσης στα τουρσιά και τις σάλτσες.

Είμαι ακόμα συγκλονισμένου κάθε φορά που εξετάζω το γεγονός ότι ο αριθμός ένα πηγή θερμίδων στην Αμερική προέρχεται από τη σόδα. Σε με είναι ένα απολύτως μυαλό- boggling γεγονός. Φυσικά, όλος πρέπει να κάνω για να χτυπήσω τις αισθήσεις μου πίσω στην πραγματικότητα είμαι πηγαίνω σε ένα τυποποιημένο κατάστημα παντοπωλείων σε ένα πολυάσχολο Σαββατοκύριακο και βλέπω τι οι άνθρωποι γεμίζουν στα κάρρα αγορών τους.

Έχουμε σαφώς τον πολύ δρόμο για να μοιραστούμε ακόμη και τις πιό θεμελιώδεις, βασικές έννοιες διατροφής στο χαρακτηριστικό ιδιαίτερα εξαπατημένο και χειρισμένο καταναλωτή. Αυτός ο νέος κίνδυνος από benzoate νατρίου είναι απλά ένας μεταξύ πολλών, δεδομένου ότι οι σόδες είναι μεταξύ του χειρότερου πιθανού “φοοδσ” μπορείτε να καταναλώσετε.

Ο καθηγητής Peter Piper, ο βρετανικός εμπειρογνώμονας που ανακάλυψε το πρόβλημα, λέει ότι ο μη αλκοολούχος το συντηρητικό μπορεί “τοταλλυ inactivate” και “κνοθκ out” cells’ μιτοχόνδρια. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένας αυξανόμενος κίνδυνος γυρίζει των ασθενειών.

Benzoate νατρίου προηγουμένως επίσης έχει έρθει κάτω από την πυρκαγιά επειδή, όταν συνδυάζεται με τη βιταμίνη C σε πολλά μη αλκοολούχα ποτά, διαμορφώνει βενζόλιο, μια καρκινογόνος χημική ουσία συνδεμένος με τη λευχαιμία. Σε μια μελέτη, τουλάχιστον πέντε εμπορικά σήματα των μη αλκοολούχων ποτών βρέθηκαν για να περιέχουν τα υπερβολικά επίπεδα βενζολίου.

Benzoate νατρίου χρησιμοποιώ ελεύθερα στις Ηνωμένες Πολιτείες και το UK. Ευτυχώς, μπορείτε να προστατεύσετε την υγεία σας από αυτήν την επικίνδυνη ουσία με την μη κατανάλωση της σόδας (και μην επιτρέποντας στα κατσίκια σας ούτε).

Αυτό είναι ένα από το ευκολότερο — και το περισσότερο σημαντικό — πράγματα που μπορείτε να κάνετε για την υγεία σας και εκτός από τις καλές ειδήσεις που won’t πρέπει να ανησυχήσετε για την καταστροφή του DNA σας, που σταματούν τη σόδα (εάν την πίνετε) μπορεί να μειώσει το σας κίνδυνος διαβήτη, παχυσαρκία, και καρκίνος. Εάν αγωνίζεστε με έναν εθισμό στη σόδα, συστήνω έντονα ότι εξετάζετε Στροβιλο τρύπημα σαν απλό ακόμα ιδιαίτερα αποτελεσματικό εργαλείο για να σας βοηθήσουν να σταματήσετε αυτήν την συνήθεια υγεία-απορρόφησης.

Έτσι καταγράψτε το δοχείο της σόδας, και πάρτε ένα ποτήρι του καθαρού ύδατος αντ' αυτού.
~ ο Δρ Mercola

Σχετικά άρθρα ενδιαφέροντος:

Οι καταπληκτικοί στατιστικές και οι κίνδυνοι της σόδας σκάουν

Σόδα που προκαλεί τις θρεπτικές ανεπάρκειες στα παιδιά

Μια σόδα ημερησίως αυξάνει τον κίνδυνο διαβήτη 85 τοις εκατό