από το Brian Tracy

αμυχές ζωής

Το επιχειρηματικό πνεύμα είναι η τέχνη της εύρεσης των κερδοφόρων λύσεων στα προβλήματα. Κάθε επιτυχής επιχειρηματίας, κάθε επιτυχές businessperson είναι πρόσωπο που ήταν σε θέση να προσδιορίσει ένα πρόβλημα και να βρεί μια λύση σε το προτού κάποιος άλλος. Εδώ είναι οι πέντε κανόνες για το επιχειρηματικό πνεύμα.

Βρείτε μια ανάγκη και την γεμίστε
Κατ' αρχάς, βρείτε μια ανάγκη και την γεμίστε. Ο Ross Perot, όταν εργαζόταν για την ΙΒΜ, εβλέίδε ότι οι πελάτες του που αγόραζαν τους υπολογιστές της ΙΒΜ, αναγκαία βοήθεια στην επεξεργασία των στοιχείων τους. Πήγε στην ΙΒΜ με αυτήν την ιδέα και τους είπαν weren’t ενδιαφερόμενο, έτσι ξεκίνησε την επιχείρησή του. Τον ξεπούλησε τελικά για $2,8 δισεκατομμύριο δολάρια. Βρήκε μια ανάγκη και την γέμισε.

Βρείτε ένα πρόβλημα και το λύστε
Ο δεύτερος κανόνας είναι να βρεθεί ένα πρόβλημα και να λυθεί. Ένας γραμματέας που εργάζεται για μια μικρή επιχείρηση άρχισε το αλεύρι με το λευκό βερνικιών καρφιών προκειμένου έξω τα λάθη που έκανε σε την που δακτυλογραφεί. Αρκετά σύντομα, οι φίλοι της στο ίδιο γραφείο ρώτησαν εάν θα μπορούσε να κάνει μερικοί για τους. Έτσι άρχισε το στον πίνακα κουζινών της. Κατόπιν, οι άνθρωποι σε άλλα γραφεία άρχισαν το, και εγκατέλειψε τελικά την επιχείρησή της και απασχολήθηκε αποκλειστικά να δημιουργήσει τι καλείται σήμερα υγρό έγγραφο. Μερικά έτη πριν, πώλησε την επιχείρησή της στην εταιρία της Gillette για 47 εκατομμύριο δολάρια.

Πελάτες για τη ζωή
Τα υψηλότερα πληρωμένα salespeople και οι πιό κερδοφόρες επιχειρήσεις έχουν την καλύτερη φήμη για την εξυπηρέτηση πελατών. Μαθαίνετε μια σειρά χαμηλού κόστους, τρόπων κανένας-κόστους να αποκτηθούν οι πελάτες για να αγοράσετε από σας, να αγοράσετε πάλι, και να πείτε στους φίλους τους. Ένας ικανοποιημένος πελάτης είναι 10x ευκολότερος να πωλήσει από έναν νέο πελάτη. Μια παραπομπή από έναν ικανοποιημένο πελάτη είναι 15x ευκολότερος να πωλήσει από μια κρύα κλήση.

Ψάξτε τις λύσεις
Βρείτε ένα πρόβλημα και το λύστε. Βρείτε ένα πρόβλημα που everybody’s πήρε και βλέπει εάν εσείς can’t βρίσκουν μια λύση για το. Βρείτε έναν τρόπο να παρασχεθεί ένα προϊόν ή μια υπηρεσία καλύτερο, φτηνότερο, γρηγορότερο ή ευκολότερο. Το Clemmons Wilson εβλέίδε ότι υπήρξε μια ανάγκη για τα ξενοδοχεία που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν τις οικογένειες που ταξίδευαν, και άρχισε τα πανδοχεία διακοπών. Και τα πανδοχεία διακοπών έχουν γίνει τώρα μια από τις επιτυχέστερες αλυσίδες ξενοδοχείων στον κόσμο.

Εστίαση στον πελάτη σας
Here’s το κλειδί για την επιτυχία στην επιχείρηση. Γίνοντας βασανισμένος με τον πελάτη σας. Σταθεροποιηθείς στον πελάτη σας. Σκεφτείτε τον πελάτη. Σκεφτείτε αυτού που ο πελάτης θέλει, τι ο πελάτης χρειάζεται. Τι ο πελάτης θα πληρώσει για, τι τα προβλήματα customer’s είναι. Ο Thomas J. Watson, πρεσβύτερος, ο ιδρυτής της ΙΒΜ, δίδαξε τους ανθρώπους του και στηρίχτηκε την επιχείρησή του σε αυτήν την αρχή. Δείτε όπως εργαζόμενος για τον πελάτη. Μόλις βρούν you’ve ένα προϊόν ή μια ιδέα, κατόπιν αρχίστε να επενδύετε το χρόνο σας, ταλέντο και ενέργεια αντί των χρημάτων σας, για να πάρει αρχισμένος.

Η πηγή των περισσότερων μεγάλων τυχών
Θυμηθείτε αυτό, οι περισσότερες μεγάλες τύχες στην Αμερική άρχισαν με μια ιδέα και με τις προσωπικές προσπάθειες. Οι περισσότερες μεγάλες τύχες άρχισαν με την πώληση των προσωπικών υπηρεσιών. Αυτό καλείται δικαιοσύνη ιδρώτα. Με άλλα λόγια, αντί της δικαιοσύνης μετρητών, που τίθεται στη δικαιοσύνη ιδρώτα. Τεθειμένος στον ιδρώτα του brow σας για να αρχίσει την επιχείρησή σας. Μπορείτε να μάθετε τα πολύτιμα μαθήματα που λειτουργούν σε έναν μικρής κλίμακας.

Ασκήσεις δράσης
Εδώ είναι δύο πράγματα που μπορείτε να κάνετε αμέσως για να βάλετε αυτές τις ιδέες στη δράση:

Κατ' αρχάς, βρείτε μια ανάγκη και την γεμίστε. Κοιτάξτε γύρω από σας και την αναζήτηση των αναγκών που οι άνθρωποι έχουν για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που δεν συναντιούνται. Μια μικρή ιδέα είναι αρκετή να σας αρχίσει στον τρόπο στην επιχειρησιακή επιτυχία.

Δεύτερον, βρείτε ένα πρόβλημα και το λύστε. Κοιτάξτε γύρω από σας για τα προβλήματα που εσείς ή άλλοι άνθρωποι έχετε που δεν λύνονται ακόμα. Ψάξτε τις λύσεις ότι καμία δεν έχει τη σκέψη και τους δώστε μια δοκιμή. Μια καλή λύση θα μπορούσε να αλλάξει ολόκληρη την κατεύθυνση της ζωής σας.