από Alvin Soon μέσω των λεωφορείων Blog ζωής

Bruce Lee. Το ίδιο το όνομα δημιουργεί τις εικόνες των αστραπιαίων διατρήσεων, των σκληρών σαν βράχος μυών, whirlwind footwork και μιας έντασης καύσης που απαιτεί την προσοχή.

Εάν you’VE γνωστό μόνο το μικρό δράκο από τους κινηματογράφους του, you’VE που παραλείπει. Σπάνιο μήκος σε πόδηα σύλληψης από την πρώτη αμερικανική δοκιμή οθόνης του, η επίδειξή του στα διεθνή karate πρωταθλήματα του 1964, του 2-δάχτυλου ώθηση-UPS (ναι, κάνοντας την ώθηση UPS σε 2 δάχτυλα), η κακόφημη διάτρηση ένας-ίντσας του, και sparring σύνοδοι που, σε με, κάνουν τον κινηματογράφο του παλεύοντας να φανούν αργό (προειδοποίηση: το βίντεο περιέχει τη μουσική techno!).

Μυαλό-φυσώντας, isn’τ αυτό; Εάν εσείς haven’το τ που βλέπει το ακόμα, το προσέχει πρώτα, επειδή that’το δ κάνει τι πρέπει να πω την έπειτα ακόμα κατάπληξη.

Οι περισσότεροι από μας που προσέχουν κάποιο τόσο εκπληκτικά ειδικευμένο σε αυτό που κάνει θα σκέφτονταν ότι Bruce πρέπει να έχει όλα τα σωστά ταλέντα και όλες τις σωστές ευκαιρίες να πάρει όπου.

Ενώ αυτός κάνατε undoubtedbly κλειδώσατε τη δυνατότητα μέσα σε τον, ξέρατε ότι αντιμετώπισε τα ογκώδη εμπόδια για να εξαπολύσει εκείνο τον γίγαντα μέσα; Στην πραγματικότητα, ξέρατε ότι συγχρόνως, τραυματίστηκε τόσο άσχημα αυτός είχε την υποχρέωση ότι δεν θα ήταν σε θέση ποτέ στις πολεμικές τέχνες πρακτικής πάλι για το υπόλοιπο της ζωής του; Πώς υπερνίκησε αυτόν;

Τι θα ελέγατε εάν σας είπα που επίσης να έχετε ότι η ίδια δυνατότητα κλείδωσε μέσα σε σασ; Κατόπιν η μόνη ερώτηση θα ήταν πώς εκρήγνυσθε ότι talent’αύξηση του s; Εάν there’το s καθένα who’s όντας εκεί, γίνοντα εκείνο το, και μπορεί να μας δώσει τις ενδείξεις στην απάντηση, it’s Bruce Lee.

6 Τα πράγματα εσείς Didn’τ ξέρουν για την επιτυχία Bruce™Leeβ€ s

1) Δεν τελείωσε ποτέ το πανεπιστήμιο. Μεγαλώνοντας έναν εφηβικό στο Χογκ Κογκ, Bruce θα έπαιρνε στις πάλες. Μετά από ιδιαίτερα έναν αιματηρό που περιλαμβάνει ένα ταξίδι στο αστυνομικό τμήμα, η οικογένεια™Bruceβ€ s αποφάσισε να τον στείλει πίσω στην Αμερική όπου γεννήθηκε.

Το 1964, στο τέλος του κατώτερου έτους του, Bruce αποφάσισε να εγκαταλείψει το πανεπιστήμιο για να διευθύνει τον κλάδο του Σιάτλ jun του του ιδρύματος Gung Fu ανεμιστήρων, και να αφιερωθεί στην επέκταση των πολεμικών σχολείων τεχνών του, που ενώνουν τις τάξεις των ανθρώπων όπως το Steve Jobs και το Bill Gates, άνθρωποι που δεν τελείωσαν ποτέ το πανεπιστήμιο και έγιναν ογκώδεις επιτυχίες αργά στη ζωή.

Για να μην πει ότι Bruce ήταν ηλίθιος! Στην πραγματικότητα, ήταν μια φιλοσοφία σημαντική προτού να αφήσει το πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον. Και για να μην σας πει shouldn’το τ πηγαίνει σε πανεπιστημιακό καθένα! Αλλά Bruce δεν άφησε ποτέ την έλλειψη ενός βαθμού να τον εμποδίσει της επίτευξης των επιθυμιών heart’του s.

2) Σχεδόν δεν άσκησε ποτέ τις πολεμικές τέχνες πάλι. Το 1970, με Η πράσινη σειρά Hornet στην οποία αυτός ομο-έναστρος μέσα ακυρωμένοι και οι πόροι χρηματοδότησης σφιχτά, Bruce απέτυχαν να θερμάνουν κατάλληλα κατά τη διάρκεια μιας από τις ρουτίνες βάρος-κατάρτισής του και τραυμάτισαν severly την πλάτη του.

Οι γιατροί είπαν σε τον για να στηριχτούν στο κρεβάτι, και για να ξεχάσουν kung fu: δεν θα κλωτσούσε ποτέ πάλι.

Σε κάποιο που μιά φορά είπε ότι όλα που έμαθε, έμαθε από την πολεμική τέχνη, αυτό θα ήταν ένα καταστρεπτικό χτύπημα. Με τις οικονομικές ανησυχίες που συγκρατούν τον, Bruce θα μπορούσε μόνο να βάλει το επίπεδο στο κρεβάτι του για τους επόμενους τρεις μήνες, και για άλλοι τρεις μήνες να είστε περιορισμένος στο εσωτερικό.

Αλλά ακόμα και τότε, αρνήθηκε να αφήσει αυτήν την στάση αυτός. Εάν couldn’τ επιλύει το σώμα του, θα μπορούσε να επιλύσει το μυαλό του. Σε εκείνους τους έξι μήνες έγραψε εξαγριωμένα, περιφράζοντας κάτω από τις σκέψεις και τις μεθόδους του των πολεμικών τεχνών που αγάπησε έτσι.

Στο χρόνο έξι™ monthsβ€, είχε γράψει οκτώ, όγκοι δύο-ίντσας των σημειώσεων. Και σε όλο αυτόν τον χρόνο, με τα στοιχεία στο αντίθετο, αρνήθηκε να θεωρήσει ότι wouldn’τ θεραπεύει ήταν άπληστος οπαδός ότι οι σκέψεις μας δημιουργούν την πραγματικότητά μας.

Μετά από εκείνους τους έξι μήνες άρχισε πάλι, συγκρατημένα πρώτα, και επανέλαβε να διδάξει κατόπιν.

Και ακόμα κι αν η πλάτη του θα παρέμενε μια πηγή πόνου καθ' όλη τη διάρκεια της ολόκληρης ζωής του, wouldn’τ τον σκέφτεστε για να δείτε το άτομο γρηγορότερα στους κινηματογράφους του από οποιοδήποτε αρτιμελές πρόσωπο.

3) Το μέγιστο επίτευγμά του προήλθε από το α λιγότερο από την τέλεια νίκη. Η μέγιστη συμβολή™Leeβ€ s Bruce στον πολεμικό κόσμο τεχνών ήταν η φιλοσοφία και το πολεμικό σύστημά του Το Jeet Kune. Αλλά didn’τ αποτελεί αυτήν την πολεμική τέχνη από το λεπτό αέρα.

Στην πραγματικότητα, ο καταλύτης που γέννησε μια από τις αποδοτικότερες πολεμικές τέχνες στον κόσμο προήλθε από το α λιγότερο από την αποδοτική πάλη.

Στη δεκαετία του '60, Bruce Lee προκλήθηκε για να τολμήσει να αποκαλυφθούν τα μυστικά των κινεζικών πολεμικών τεχνών στα μη-κινέζικα. Κέρδισε την πάλη, αλλά βρέθηκε κατ'ασυνήθιστο τρόπο winded κατόπιν, και ενοχλήθηκε να σκεφτεί πίσω ότι ακόμα κι αν θα μπορούσε να το έχει τελειώσει στο ένα, η πάλη είχε διαρκέσει τρία λεπτά αντ' αυτού.

Πριν από εκείνο τον χρόνο, Bruce ήταν ικανοποιημένο με την τροποποίηση της παραδοσιακής πολεμικής τέχνης Φτερό Chun. Αλλά λόγω εκείνης της λιγότερο-από-τέλειας εμπειρίας, ακολούθησε τις περιπλοκότερες μεθόδους κατάρτισης και τεμάχισε rigourously τις πολεμικές τέχνες για πολύ τον καλύτερο που θα μπορούσε να βρεί, και εγκαίρως η βαθιά και θανάσιμη έκφρασή του των πολεμικών τεχνών γεννήθηκε.

4) Έκλεψε τις ευκαιρίες του από τον. Bruce το είχε εύκολο από να παίρνω-πάει, ειδικά με κάποιο που είχε τέτοιες καταπλήσσω δεξιότητες you’δ να σκεφτούν Hollywood θα είχε κτυπήσει κάτω από την πόρτα του για να τον υπογράψει επάνω;

Μετά βίας.

Μετά από την ακύρωση της πράσινης σειράς Hornet, Bruce couldn’τ βρίσκει την πολύ περισσότερη τηλεοπτική εργασία. Το 1969, ένα πρόγραμμα κινηματογράφων κάλεσε το σιωπηλό φλάουτο, στο οποίο είχε υποβάλει την ογκώδη προσπάθεια και τις καρφωμένες υψηλές ελπίδες, έπεσε κατευθείαν.

Με την πλάτη του που βλάπτουν ακόμα, και την οικονομική καταστροφή στον ορίζοντα, η σύζυγός του Linda έπρεπε να εργαστεί, ενώ Bruce έμεινε στο σπίτι για να προσέξει τα κατσίκια και να στηριχτεί την πλάτη του.

Κατά τη διάρκεια εκείνου του χρόνου, οι αδελφοί Warner τον ήρθαν σε επαφή με με αυτό που εμοίασε με ένα αμυδρό φως της ελπίδας θέλησαν τη βοήθειά του για να αναπτύξουν μια σειρά TV βασισμένη στις πολεμικές τέχνες. Περιλήφθηκε βαθειά και τους έδωσε πολυάριθμο ideas…many όποιοι χρησιμοποιήθηκαν στην εξασφαλίζοντας σειρά Kung Fu, με πρωταγωνιστή όχι Bruce Lee, αλλά Δαβίδ Carradine TV.

Αργά, οι αδελφοί Warner αναγνώρισαν ότι παρά τη βαριά συμμετοχή του, δεν τον είχαν εξετάσει ποτέ ακόμη και για το ρόλο.

Ειρωνικά, αυτό ήταν το τελικό άχυρο που ώθησε Bruce για να δεχτεί μια προσφορά από ονομασμένο παραγωγός chow Raymond ταινιών του Χογκ Κογκ να γίνει ο κινηματογράφος που θα τον ωθούσε στο superstardom Ο μεγάλος προϊστάμενος.

Το Bruce μετέτρεψε την οπισθοδρόμηση σε επιτυχία, όταν συνάντησε Raymond για τον πρώτο -πρώτο χρόνο Bruce τον είπε β€˜περιμένετε ακριβώς, I’μ πηγαίνοντας να είστε το μεγαλύτερο κινεζικό αστέρι στον κόσμο4α€™

5) Ασκησε διαρκώς. Τι σκέφτεστε ότι ήταν η τιμή των άθλων μάτι-σκασίματος και του unbeatable athletism του; Να ασκήσει δύο φορές εβδομαδιαίως και ένα μπουκάλι της μπύρας μπροστά από την TV κατόπιν;

Το Bruce Lee εκπαίδευσε religiously κάθε έστω και μία ημέρα, υπάρχουν αρχεία κατάρτισης που προτείνουν ότι άσκησε kicks…upward χίλιες φορές ημερησίωσ!

6) Ήταν άπληστος αναγνώστης. Είχε μια απέραντη βιβλιοθήκη των βιβλίων και αγάπησε τα βιβλιοπωλεία για περισσότερους. Όχι μόνο είχε μια όρεξη για τα βιβλία στις πολεμικές τέχνες, αλλά καταβρόχθισε επίσης τα βιβλία στους προσωπικούς συγγραφείς αύξησης της ημέρας του, τους πρωτοπόρους όπως το Hill Napoleon, το Norman Vincent Peale και την επιεική πέτρα.

Εθεώρησε ότι στην προσωπική ανάπτυξη τόσο μεγάλο μέρος έτσι περιέφραξε μιά φορά κάτω από αυτήν την προφητική προσωπική επιβεβαίωση το 1969 ..2 έτη πριν από τον πρώτο κινηματογράφο χτυπήματός του το μεγάλο προϊστάμενο:

Ι, Bruce Lee, θα είναι το υψηλότερο πληρωμένο ασιατικό σούπερ σταρ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σε αντάλλαγμα, θα δώσω τις πιό συναρπαστικές αποδόσεις και θα δώσω την καλύτερη ποιότητα με την ιδιότητα ενός δράστη. Αρχικός το 1970, θα επιτύχω την παγκόσμια φήμη και από έπειτα προς τα εμπρός μέχρι το τέλος του 1989 θα έχω στην κατοχή μου $10.000.000. Κατόπιν θα ζήσω ο τρόπος εγώ παρακαλώ και θα επιτύχω την εσωτερικές αρμονία και την ευτυχία.

Έτσι ποιο ήταν το κλειδί στην καταπληκτική επιτυχία™Bruce Leeβ€ s;

Στην αρχή αυτού του άρθρου, σας υπέβαλα την ερώτηση: τι εάν είχατε ήδη την ίδια δυνατότητα για το μεγαλείο όπως Bruce Lee (σε τίποτα, όχι μόνο πολεμικές τέχνες) κλείδωσε μέσα σε σας, πώς θα τον ξεκλειδώνατε;

Ποιοι για να απαντήσει καλύτερα σε σας από Bruce Lee ο ίδιος;

Η αφιέρωση, απόλυτη αφιέρωση, είναι τι κρατά το ένα ένα μπροστά- είδος της ακαταδάμαστης έμμονης αφιέρωσης και της πραγματοποίησης ότι δεν υπάρχει κανένα τέλος ή όριο σε αυτό επειδή η ζωή είναι απλά μια συνεχώς αναπτυσσόμενη διαδικασία, μια διαδικασία πάντα-ανανέωσης.


Σας ευχαριστούμε, Bruce.

Στο τέλος με επιτρέψτε να μοιραστώ με σας το όλων των εποχών αγαπημένο απόσπασμα Bruce μου Lee που το λέει όλα:

Από τότε που ήμουν παιδί είχα αυτήν την ενστικτώδη ώθηση για την επέκταση και την αύξηση. Σε με, ο ρόλος και το καθήκον ενός ποιοτικού ανθρώπου είναι η ειλικρινής και τίμια ανάπτυξη της δυνατότητασ™oneβ€ s.

Έχω έρθει να ανακαλύψω μέσω της σοβαρής προσωπικής εμπειρίας και έχω αφιερώσει την εκμάθηση ότι τελικά η μέγιστη βοήθεια μόνος-βοήθεια-κάνει one’το s καλύτερο, αφιερώνοντας one’το s μόνο ολόψυχα σε έναν δεδομένο στόχο, ο οποίος συμβαίνει να μην έχει κανένα τέλος αλλά είναι μια τρέχουσα διαδικασία.

Συνιστώμενη ανάγνωση για Bruce Lee

Το Bruce Lee Story

Η καλύτερη βιογραφία Iβ€ VE Bruce™Lee διάβασε πάντα σε ένδεκα έτη ύπαρξης ένας ανεμιστήρας (το αντίγραφό μου φοριέται έτσι τις σελίδες πέφτει μακριά!), γραπτός από τη χήρα του, Linda Lee Cadwell.