αμυχές ζωής από την Patricia Neighmond

Για χιλιάδες έτη, αρχίζοντας με τους φιλοσόφους όπως Hippocrates, το Socrates και Πλάτωνα, η νηστεία συστήθηκε για λόγους υγείας. Η Βίβλος γράφει ότι ο Μωυσής και ο Ιησούς νήστεψαν για 40 ημέρες για την πνευματική ανανέωση.

Για να καταλαβαίνετε πώς το σώμα αντιδρά σε μια έλλειψη τροφίμων, θα μπορούσατε να αρχίσετε με την εξέταση αυτό που συμβαίνει στα νεογνά. Ύπνος νεογνών can’t μέσω της νύχτας επειδή πρέπει να φάνε το κάθε λίγες ώρες. Αυτοί προϊόντα don’t αρκετό γλυκογόνο, το έντυπο body’s της αποθηκευμένης ζάχαρης, για να κάνει την ενέργεια.

“Γλυθογεν είναι απαραίτητο για τη σκέψη it’s απαραίτητος για τη δράση μυών it’s απαραίτητος ακριβώς για τα κύτταρα για να ζήσουν γενικά, ” λέει το Δρ Naomi Neufeld, ένας ενδοκθρινολόγος σε UCLA.

Το Neufeld λέει την περισσότερη ανάγκη ενηλίκων για 2.000 θερμίδες ημερησίως. Εκείνες οι θερμίδες κάνουν την ενέργεια, ή το γλυκογόνο. Το Neufeld το λέει βλαμμένο doesn’t β€ "που ακόμη και να βοηθήσει το σώμα β€" γρήγορα ή να σταματήσει για τις μικρές χρονικές περιόδους, να πει 24 ώρες μία φορά την εβδομάδα, εφ' όσον πίνετε το ύδωρ.

ο επαν-τόνος “Υοu που το σώμα, καταστέλλει την έκκριση ινσουλίνης, μειώνει την προτίμηση για τη ζάχαρη, έτσι η ζάχαρη γίνεται κάτι you’re λιγότερο τρυφερό της λήψης, ” Το Neufeld λέει.

Τελικά το σώμα καίει επάνω τις αποθηκευμένες ζάχαρες, ή το γλυκογόνο, έτσι λιγότερη ινσουλίνη απαιτείται για να βοηθήσει το σώμα να αφομοιώσει τα τρόφιμα. Αυτός δίνει στο πάγκρεας ένα υπόλοιπο. Στις διατροφές χυμού που συστήνονται από μερικές SPA, μπορείτε να χάσετε το βάρος, αλλά το χωνευτικό σύστημά σας doesn’t παίρνει εκείνο το υπόλοιπο.

Θ*Μαρκ Mattson, ένας επιστήμονας με το εθνικό ίδρυμα στη γήρανση, λέει ότι όταν μετατρέπουμε τα τρόφιμα στην ενέργεια, οι οργανισμοί μας δημιουργούν ένα μέρος των υποπροϊόντων που θα μπορούσαμε να κάνουμε χωρίς, συμπεριλαμβανομένων των ελεύθερων ριζοσπαστών.

“Τχεσε οι ελεύθεροι ριζοσπάστες θα επιτεθούν στις πρωτεϊ'νες, DNA, ο πυρήνας των κυττάρων, οι μεμβράνες των κυττάρων, ” Το Mattson λέει. “Τχευ μπορεί να βλάψει όλα εκείνα τα διαφορετικά μόρια σε cells.”

Και ακόμα κι αν don’t γρήγορα, Mattson λέτε ότι απλά να περιορίσει τις θερμίδες που καταναλώνετε μπορεί να είναι ευεργετικός. Δείχνει τις μελέτες όπου οι αρουραίοι και τα ποντίκια ταϊ'στηκαν κάθε άλλη ημέρα. Έναντι με εκείνες τις ταϊσμένες κανονικές καθημερινές διατροφές, υπήρξε μια μείωση της ασθένειας μεταξύ των αρουραίων που περιορίστηκαν σοβαρά στην εισαγωγή τροφίμων τους. Το Mattson λέει την υπόσχεση λαβής εκείνων των συμπερασμάτων ότι οι άνθρωποι θα μπορούσαν επίσης να ωφεληθούν από τη μερική νηστεία.

Το Mattson σκέφτεται ότι η μερική νηστεία έχει τα πολυάριθμα οφέλη, από τη βελτίωση του κανονισμού γλυκόζης, που μπορεί να προστατεύσει από το διαβήτη, επίσης να χαμηλώσει την πίεση αίματος. Μερικές ζωικές μελέτες επίσης έχουν δείξει ότι η μερική νηστεία έχει τα πολύ ευεργετικά αποτελέσματα στον εγκέφαλο, που προστατεύει από Alzheimer’s, Parkinson’s και το κτύπημα.

Η μερική νηστεία μπορεί ακόμη και να επεκτείνει τη διάρκεια ζωής επειδή η κατανάλωση λιγότερων στέλνει ένα μήνυμα στα κύτταρα του σώματος ότι πρέπει να συντηρήσουν και να χρησιμοποιήσουν την ενέργεια αποτελεσματικότερα.

“Ωχεν they’re που εκτίθενται σε μια ήπια πίεση, [ τα κύτταρα body’s ] είδος αναμένουν ότι ίσως αυτό πρόκειται να συμβεί πάλι, ” Το Mattson λέει. “Σο ίσως την επόμενη φορά μπορεί να πρέπει να πάω περισσότερο χωρίς τα τρόφιμα, έτσι I’d να είμαι σε θέση καλύτερα να εξετάσω ότι όταν έρχεται on.”

Το Mattson λέει ότι η διαδικασία είναι παρόμοια με τον τρόπο που οι μύες παίρνουν ενισχυμένοι όταν they’re τονισμένη με την άσκηση. Το Mattson προσθέτει ότι επειδή η πλήρης νηστεία είναι δύσκολο να μελετηθεί και είναι εκεί λίγη πραγματική έρευνα συγκρίνοντας τους ανθρώπους που γρήγορα με εκείνους που don’t, it’s μη σαφές εάν η πλήρης νηστεία (ύδωρ μόνο) είναι επίσης ευεργετική.

Οι υπερασπιστές λένε μικρό, οι βραχυπρόθεσμες μελέτες διαπιστώνουν ότι η πλήρης νηστεία χαμηλώνει την πίεση αίματος και μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου. Αλλά ο Δρ Naomi Neufeld ανησυχεί ότι η πλήρης νηστεία θα μπορούσε να είναι επιβλαβής. Μετά από τις πρώτες-πρώτες ημέρες του υγρού μόνο, το σώμα καταναλώνει όλη την αποθηκευμένη γλυκόζη του για να κάνει την ενέργεια. Και έπειτα γυρίζει σε άλλες πηγές, συμπεριλαμβανομένου του λίπους και του μυός.

“Τχε κύριος ιστός that’s που ο στόχος στη μακροπρόθεσμη νηστεία είναι μυς, επειδή ο μυς έχει εύκολα τα διαθέσιμα αμινοξέα που μπορούν να μετατραπούν στο δικαίωμα γλυκόζης μακριά, ” Το Neufeld λέει. “Ην εκείνος ο τρόπος, ο εγκέφαλός σας δεν στερείται ποτέ από αναγκαίο glucose.”

Το πρόβλημα, Neufeld λέει, είναι ότι όταν χωρίζει ο μυς, οι ενδεχομένως τοξικές πρωτεϊ'νες απελευθερώνονται. Αυτές οι πρωτεϊ'νες αποτελούνται εν μέρει από το άζωτο, και πάρα πολύ άζωτο στο σώμα μπορεί να είναι τοξικό στα νεφρά και το συκώτι. That’s όταν ο λιμός είναι επίσημα εν εξελίξει.