door Alvin Soon via de Bussen Blog van het Leven

Bruce Lee. De eigenlijke naam tovert beelden van stempels snel als de bliksem, steenharde spieren, whirlwind footwork en een het opvlammen intensiteit die aandacht eist.

Als you’ve slechts gekend de Kleine Draak van zijn movies, you’ve die uit mist. De zeldzame lengte van de vangst van zijn eerste Amerikaanse het schermtest, zijn demonstratie bij de Internationale Kampioenschappen van de Karate van 1964, van 2-vinger duw-UPS (ja, doend duw UPS op 2 vingers), zijn beruchte één-duim stempel, en sparring zittingen die, aan me, zijn movie langzaam vechtend maken kijken (waarschuwing: de video bevat technomuziek!).

Mening-blazend, isn’t het? Als u haven’t gezien het nog, op het eerst let, omdat that’D maakt wat ik daarna het verbazen moet zeggen.

De meesten van ons die op iemand zo ongelooflijk bekwaam letten bij wat hij doet zouden denken dat Bruce alle juiste talenten en alle juiste kansen moet gehad hebben om te krijgen waar hij.

Terwijl hij had undoubtedbly potentieel deed dat binnen hem wordt gesloten, u wist hij massieve hindernissen die reus onder ogen zag binnen loslaten? In feite, wist u dat in één keer, hij zo slecht hij werd verwond werd verteld hij nooit aan praktijk krijgskunsten opnieuw voor de rest van zijn leven zou kunnen? Hoe overwon hij dat?

Wat zou u zeggen als ik u vertelde die u ook zou kunnen hebben dat het zelfde potentieel binnen u sloot? Dan zou de enige vraag zijn; hoe explodeert u dat talent’de sgroei? Als there’kan s iedereen™who†s daar, gedaane dat, en ons aanwijzingen aan het antwoord, it†s™Bruce Lee geven.

6 De dingen u Didn’t zijn van het Succes van Bruce op de hoogte™Lee†s

1) Hij beëindigde nooit universiteit. Groeiend tiener in Hong Kong, zou Bruce in strijden krijgen. Na bijzonder bloedige die een reis impliceert aan de politiepost, besliste™de familie van Bruce†s hem terug naar Amerika te sturen waar hij geboren was.

In 1964, begin zijn ondergeschikt jaar, besliste Bruce uit universiteit te dalen om de tak van Seattle van zijn Jun Instituut van Gung Fu van de Ventilator te leiden, en te wijden aan het uitbreiden van zijn krijgskunstacademies, die bij de rangen van mensen zoals Steve Jobs en Bill Gates, mensen aansluiten zich die nooit universiteit beëindigden en massieve successen later in het leven werden.

Om te zeggen niet dat Bruce een idiot was! In feite, was hij een belangrijke filosofie geweest alvorens hij de Universiteit van Washington verliet. En om u niet te zeggen shouldn’gaat t naar universitair één van beiden! Maar Bruce liet nooit het gebrek aan een graad hem van het bereiken van zijn heartâ€s™wensen tegenhouden.

2) Hij bijna oefende opnieuw nooit krijgskunsten uit. In 1970, met De Groene reeks Hornet waarin mede-starred hij binnen vast geannuleerd en de financiën, Bruce slaagden om behoorlijk tijdens één van zijn gewicht-opleidende routines op te warmen er niet in en verwondden severly zijn rug.

De artsen vertelden hem om in bed te rusten, en te vergeten kung fu: hij zou nooit opnieuw schoppen.

Aan iemand wie eens dat alles zei hij leerde, leerde hij van krijgskunst, zou dit een verwoestende slag zijn. Met financiële zorgen die neer op hem dragen, kon Bruce vlakte op zijn bed voor de volgende drie maanden slechts leggen, en nog eens drie maanden binnen beperkt ben.

Maar zelfs toen, weigerde hij om dit einde te laten hem. Als hij couldn’t zijn lichaam uitwerkt, kon hij zijn mening uitwerken. In die zes maanden die hij, opsluitend onderaan zijn eigen gedachten en methodes van de krijgskunsten woedend heeft geschreven dievan hij zo hield.

In zes months’ tijd, had hij acht, twee-duim volumes nota's geschreven. En in alles wat de tijd, met bewijsmateriaal aan het tegendeel, hij weigerde om te geloven dat hij wouldn’t heelt; hij was begerige believer dat onze gedachten tot onze werkelijkheid leiden.

Na die zes maanden die hij is begonnen opnieuw uit te werken, matig aanvankelijk, en hervat daarna het onderwijzen.

En alhoewel zijn rug een bron van pijn door zijn volledig leven zou blijven, denkt u™wouldn†t het om de man te zien opvlammend sneller in zijn movies dan om het even welke gezonde persoon.

3) Zijn grootste voltooiing kwam uit dan minder perfecte overwinning. Was de grootste™bijdrage van Lee†s van Bruce tot de krijgskunstenwereld zijn filosofie en krijgssysteem van Jeet Kune. Maar hij didn’t maakt omhoog deze krijgskunst van dunne lucht.

In feite, de katalysator die geboorte aan één van de meest efficiënte krijgskunsten in de wereld gaf kwam uit dan minder efficiënte strijd.

In de jaren '60, werd Bruce Lee uitgedaagd voor het durven om de geheimen van Chinese krijgskunsten aan niet-Chinees te openbaren. Hij won de strijd, maar vond ongebruikelijk winded zich daarna, en werd gestoord in terug het denken dat alhoewel hij het in één kon beëindigd hebben, de strijd drie minuten in plaats daarvan had gevergd.

Vóór die tijd, was Bruce tevreden met het wijzigen van de traditionele krijgskunst van geweest Vleugel Chun. Maar wegens die minder-dan-perfecte ervaring, streefde hij verfijndere opleidingsmethodes na en ontleedde rigourously de krijgskunsten voor zeer best die hij kon vinden, en op tijd was zijn eigen diepgaande en dodelijke uitdrukking van de krijgskunsten geboren.

4) Hij had zijn kansen die van hem worden gestolen. Had Bruce het gemakkelijk van om, vooral met krijgen-te gaan iemand wie dergelijke verbazende vaardigheden you†D™had Hollywood denken zou gebonst hebben onderaan zijn deur om hem te ondertekenen?

Nauwelijks.

Na de annulering van de Groene reeks Hornet, vindt Bruce™couldn†t veel meer televisiewerk. In 1969, riep een movie project de Stille Fluit, hij massieve inspanning en gespelde hoge hoop waarop, mislukte had gedaan.

Met zijn rug nog, en financiële ramp die op de horizon kwetsen, moest zijn vrouw Linda werken, terwijl Bruce thuis bleef om op de jonge geitjes te letten en zijn rug te rusten.

Tijdens die tijd, contacteerden de Broers Warner hem met wat als glimmer van hoop keek; zij wilden zijn hulp een reeks ontwikkelen van TV die op de krijgsarts. wordt gebaseerd. Hij was diep geïmpliceerd en gaf hen talrijke ideas…many van welke in de verzekerende reeks Kung die Fu van TV werden gebruikt, niet Bruce Lee, maar David Carradine starring.

Later, gaven de Broers Warner toe dat ondanks zijn zware betrokkenheid, zij nooit zelfs hem voor de rol hadden overwogen.

Ironisch, was dit het definitieve stro dat Bruce duwde om een aanbieding door de filmproducent genoemde Chow Raymond van Hong goed te keuren Kong om movie te maken die hem in superstardom zou aandrijven; De Grote Werkgever.

Bruce veranderde tegenslag in succes, toen hij Raymond voor de allereerste tijd Bruce vertelde hem ontmoette; ‘u wacht enkel, I’m gaand de grootste Chinese ster in de wereld zijn’

5) Hij praktizeerde incessantly. Wat denkt was u de prijs van zijn oog-knallende prestatieen en unbeatable athletism? Het uitoefenen twee keer per week en een fles bier voor TV daarna?

Bruce Lee leidde godsdienstig elke enige dag op, zijn er opleidingsverslagen die voorstellen hij kicks…upward aan duizend keer per dag praktizeerde!

6) Hij was een begerige lezer. Hij had een enorme bibliotheek van boeken en hield van schurend de boekhandels voor meer. Hij niet alleen had een eetlust voor boeken op krijgskunsten, maar hij verslond ook boeken op de persoonlijke de groeischrijvers van zijn dag, pioniers zoals Heuvel Napoleon, Norman Vincent Peale en Milde Steen.

Hij geloofde in persoonlijke ontwikkeling zo veel hij onderaan deze prophetic persoonlijke bevestiging in 1969..2 jaar vóór zijn eerste klapmovie zo eens de Grote Werkgever opsloot:

I, zal Bruce Lee, hoogste betaalde Oosterse superstar in de Verenigde Staten zijn. In ruil daarvoor, zal ik de opwindendste prestaties geven en zal de beste kwaliteit in de capaciteit van een acteur teruggeven. Beginnend in 1970, zal ik wereldbekendheid bereiken en van dan voorwaarts tot eind 1989 zal ik in mijn bezit $10.000.000 hebben. Dan te leven ik de manier ik gelieve en zal binnenharmonie en geluk bereiken.

Zo wat was de Sleutel aan het Verbazende Succes™van Bruce Lee†s?

Aan het begin van dit artikel, stelde ik u de vraag: wat als u reeds het zelfde potentieel voor greatness had zoals Bruce Lee (in om het even wat, niet alleen krijgskunsten) sloot binnen u, hoe zou u het openen?

Wie beter om u dan Bruce Lee zelf te beantwoorden?

De toewijding, absolute toewijding, is wat één een vooruit- soort van indomitable obsessive toewijding en de totstandbrenging houdt dat er geen eind of grens aan dit omdat het leven eenvoudig een altijd groeiend proces is, een ooit-vernieuwt proces zijn.


Dank u, Bruce.

Aan eind; laat me met u mijn favoriet citaat van alle tijden van Bruce delen Lee dat het allen zegt:

Sinds ik een kind was heb ik deze instinctieve drang voor uitbreiding en de groei gehad. Aan me, zijn de functie van en de plicht van een kwaliteitsmens de oprechte en eerlijke ontwikkeling van one’s potentieel.

Ik ben door ernstige persoonlijke ervaring komen ontdekken en het leren dat de grootste hulp one†beste uiteindelijk s™zelf-hulp-doet ontdekt, wijdend one’s van ganser harte zelf aan een bepaalde taak, die gebeurt om geen eind te hebben maar een aan de gang zijnde proces is.

Het geadviseerde Lezen over Bruce Lee

Bruce Lee Story

De beste biografie I†ve van Bruce™Lee las ooit in elf jaar van het zijn een ventilator (mijn exemplaar wordt zo gedragen de pagina's weg valt!), geschreven door zijn weduwe, Linda Lee Cadwell.