Door Steve Gillman
Kaizen

Wat moet Kaizen, een Japanse methode van productievoortreffelijkheid en industriële efficiency met zelfverbetering doen? Kan het aan het zelf-werk worden aangepast? Wat is het, hoe dan ook?

Het begon met “continuous improvement” theorieën van efficiency deskundig W. Edwards Deming in de jaren '30 en de jaren '40. Na de oorlog werden de ideeën opgenomen door de Japanners en werden ontwikkeld tot “Kaizen, ” een methode om kwaliteitsproducten door vele kleine en ononderbroken veranderingen efficiënt te creëren. Dit is perfect voor zelf-verbetering, aangezien Robert Maurer in zijn Verandering van de boek“One Kleine Stap Uw Life:” verklaart;

“Your de hersenen zijn geprogrammeerd om zich tegen verandering te verzetten, maar door kleine maatregelen te treffen, voorziet u effectief uw zenuwstelsel van nieuwe bedrading zodat doet het volgende is:

* Unsticks u van een creatief blok.

* Mijdt de strijd of vluchtreactie.

* Creëert nieuwe verbindingen tussen neuronen thet de hersenen het proces van verandering zo entusiastically overnemen en u vordert snel naar uw goal.”

Kaizen is een alternatief voor zij die een harde tijd hebben die belangrijke veranderingen, als het ophouden onder ogen ziet met alles in één keer rokend. Voor iets als dat, kaizen manier zou kunnen zijn op te houden rokend in uw auto, als eerste kleine stap. Dan kon u op een merk met minder nicotine overschakelen, ophouden rokend in het huis, enz. zo.

Een belangrijke binnen gebruikte techniek kaizen vraagt “small questions.” In fabrieken betekende dit niet meer vragen zoals “What u die zijn gaan doen de bedrijfwinsten verbeteren dit year?” Dat onthult enkel meer vrees dan creatieve ideeën. Een betere vraag zou kunnen zijn, “What de kleine verandering wij in uw afdeling kon maken om uitgaven te verminderen (of quality)?” verbeteren; Deze benadering werd gevonden veel productiever om te zijn.

Voor zelfverbetering, betekent dit stellend kleine suggestieve kwesties van zich, als, kon “What ik aan vrije omhoog vijf minuten voor mijn meditatie practice?” doen; of kon de kleine verandering “What ik maken als ik mijn verhoudingen today?” wilde verbeteren; De kleine vragen neigen aan dispell de vrees en de intimidatie die met frontaal het onder ogen zien van de gehele kwestie komen.

De kleine vragen, samen met kleine, comfortabele veranderingen is het eerste belangrijke principe van kaizen. De tweede moet het proces voortdurende maken. Veronderstel enkel waar you’d bent als u bewust één kleine verandering in uw leven elke week voor de laatste jaren had aangebracht. Nog beter, veronderstel waar you’ll nu een paar jaar van bent, als u het proces vandaag begint.

“A de reis van duizend mijlen begint met eerste step.” - Lao Tzu

Steve Gillman schrijft op vele onderwerpen met inbegrip van intelligentie, gewichtsverlies, meditatie, gewoonten van mening, het creatieve probleem oplossen, die geluk en om het even wat produceert met betrekking tot zelfverbetering. Leer meer en krijg VRIJE e-cursussen bij http://www.SelfImprovementNow.com

Auteursrecht Steve Gillman - http://www.selfimprovementnow.com