Door R.Pettinger

De meditatie kan ons leven vereenvoudigen en ons helpen in eeuwig nu leven. Wanneer wij in echte meditatie binnengaan ervaren wij een echte betekenis van vrede en vreugde. Om tot deze binnenwerkelijkheid toegang te krijgen is de meditatie noodzakelijk. Dit zijn sommige uiteinden helpen onze meditatie verbeteren.
persoonlijke ontwikkeling
1. Juiste Ademhaling. Als wij ons kunnen zorgvuldig regelen zal de ademhaling dit een grote hulp aan onze meditatie zijn. Wanneer wij vertragen en bewust van onze ademhaling worden, vertraagt de mening natuurlijk en het is gemakkelijker om onze gedachten te controleren. Wanneer wij meditate onze adem zo zacht zouden moeten zijn dat als iemand een veer door onze mond plaatste zou het zich nauwelijks bewegen.

2. Het binnengaan van de Gedachten van het einde. Bovengenoemd dit is vaak gemakkelijker dan gedaan. Nochtans is het de essentie van meditatie. Als wij kunnen leren om onze mening tegen te houden van het nastreven van eindeloze gedachte toen zullen wij in echte bemiddeling kunnen binnengaan; de echte meditatie is binnenstilte. Sri Chinmoy zegt de essentie van meditatie is

â€oeWhen wij meditate wij maken onze meningen leeg en vullen dan onze meningen met iets divine.” (1)

3. Mantra. Het gebruik van mantra kan van grote hulp zijn in het bedaren van het relentless lawaai van de mening. Mantra is een heilig woord of de uitdrukking herhaalde vaak. Door mantra te herhalen kalmeren wij de mening en maken het ook gerichte één. Na het chanting zal een mantra meditatie gemakkelijker zijn.

4. Het Heiligdom van de meditatie. Als wij een heilige ruimte voor meditatie kunnen tot stand brengen zullen wij toegevoegde inspiratie bereiken. Een meditatieheiligdom kan een kleine hoek van een ruimte zijn die wij slechts voor meditatie hebben gehouden. In tijd die wij deze ruimte opbouwt een meditative nuttig bewustzijn aan onze meditatie zal vinden.

5. Regelmatigheid. Als veel andere activiteiten oefenen wij meer meditatie uit beter wij zal worden. Als wij meditate elke dag wij zullen vinden oprecht dan dat onze capaciteit aan meditate stijgt. Als onze meditatie sporadisch is, is de vooruitgang veel moeilijker.

6. Geestelijk Hart. Als wij worstelen om de mening te kalmeren en de unceasing stroom van gedachten tegen te houden kunnen wij proberen meditating op het geestelijke hart. Wij zouden moeten proberen te vinden onze gehele betekenis van voorlichting de mening verlaat en het hart ingaat. Als wij aan meditate in het hart kunnen dat wij ons met de expansieve en goddelijke kwaliteiten zal identificeren het geestelijke hart opneemt.

7. Concentratie. Aan meditate goed moeten wij de kunst van concentratie beheersen. In wezen impliceert zich de concentratie het concentreren op slechts één ding tegelijkertijd. Als wij gerichte één kunnen zijn en niet worden afgeleid, dan zal onze meditatie zeer krachtig worden.

8. Inspiratie. De meditatie zou als lifelong proces van "moeten worden bekeken ontdekking zelfâ€. Het is belangrijk om onze enthousiasme en inspiratie voor meditatie te proberen en te handhaven. Wij kunnen dit doen door met andere als gelete op mensen te associëren die ook meditate. Als wij een echte geestelijke leraar kunnen vinden zal dit ons ook significante inspiratie aan meditate geven.

9. Geef nooit op! Soms vinden wij meditate goed maar soms wij de meditatie het moeilijkst is. Nochtans is het belangrijk dat wij niet zouden moeten ontmoedigd worden enkel wegens een niet succesvolle meditatie. Vaak kunnen wij vooruitgang boeken, zelfs als het niet altijd onmiddellijk duidelijk is.

10. Intensiteit. De meditatie doesn’t betekent enkel gaand zitten stil voor 10mins. Als wij echt enthousiasme hebben om de binnenbeloningen van meditatie te ervaren, zullen wij het al onze nadruk geven. Wanneer wij deze het branden aspiratie voelen, wordt onze techniek van meditatie minder belangrijk. In plaats daarvan zal onze ziel aan voor en onze meditatie zal worden spontaan komen.