Onze communicatie bus splitst de aaspresenter’s recentste hoofdgedachte Macworld op. Het resultaat? Kan een 10-deel kader u aan wow uw eigen publiek gebruiken

het levens houweren

door Karmijn Gallo

Toen de Appel (AAPL) CEO Steve Jobs van deze Conferentie year’s Macworld & Expo schopte, hief hij nogmaals de staaf op presentatievaardigheden op. Terwijl de meeste presentators eenvoudig informatie vervoeren, ook inspireert de Banen. Hij verkoopt het lapje vlees en sizzle tezelfdertijd aangezien één lezer een paar jaar geleden becommentariëerde.

Ik analyseerde zijn recentste presentatie en haalde de 10 elementen die u kunt combineren om uw eigen publiek te verblinden. Houd in gedachten dat de Banen zijn vaardigheden jarenlang heeft geraffineerd. Ik splitste zijn hoofdgedachte Macworld van 2007 in een vorige kolom op (BusinessWeek.com, 7/6/07) en in een hoofdstuk in mijn recentste boek. Nog, hoe hij eigenlijk aankomt bij wat moeiteloos schijnen te zijn draagt de presentaties uitbreidend en opnieuw verklarend.

1. Reeks het thema. “There is iets in de lucht today.” Met die woorden, openden de Banen Macworld. Door dit te doen, plaatste hij het thema voor zijn presentatie (BusinessWeek.com, 1/15/08) en gelaten doorschemeren bij belangrijkste laptop van de product announcementâ€"the uiterst dunne Lucht MacBook. Elke presentatie vergt een thema, maar u don’t moet het bij het begin leveren. Vorig jaar, leverden de Banen het thema ongeveer 20 minuten in zijn presentatie: “Today de appel vindt phone.” opnieuw uit; Zodra u uw thema identificeert, zorg ervoor u het verscheidene keren door uw presentatie levert.

2. Toon enthousiasme aan. De banen toont zijn hartstocht voor computerontwerp. Tijdens zijn presentatie gebruikte hij woorden zoals “extraordinary, ” “amazing, ” en “cool.” Wanneer het aantonen van een nieuwe plaatseigenschap voor iPhone, bovengenoemde Banen, “It de werken mooie doggone well.” De meeste sprekers hebben ruimte om één of andere flair aan hun presentaties toe te voegen. Herinner me, wil uw publiek zijn wowed, gezet niet aan slaap. De volgende tijd you’re die of een presentatie bewerkt levert, denkt over het inspuiten van uw eigen persoonlijkheid in het. Als u denkt is een bepaalde eigenschap van uw product “awesome, ” zeg het. De meeste sprekers krijgen in presentatiewijze en voelen alsof zij van de bespreking van om het even welke pret moeten ontdoen. Als u niet enthousiast over uw eigen producten of diensten bent, hoe verwacht dat u uw publiek is?

3. Verstrek een overzicht. De banen schetsten de presentatie door te zeggen, zijn “There vier dingen die ik heb willen om over vandaag spreken. Zo worden let’s started…” De banen volgden zijn overzicht door het openen en elk van de vier secties mondeling te sluiten en duidelijke overgangen ertussen te maken. Bijvoorbeeld, na het openbaren van verscheidene nieuwe iPhone eigenschappen,zei hij, “The iPhone zich bevindt niet nog. Wij houden makend het beter en beter en beter. Dat was het tweede ding dat ik heb willen om over vandaag spreken. Nr. 3 is over iTunes.” Maak lijsten en voorzie uw publiek van wegwijzers langs de manier.

4. Maak aantallen zinvol. Toen de Banen aankondigden dat de Appel 4 miljoen iPhones tot op heden had verkocht, verlaat hij didn’t eenvoudig het aantal uit context. In plaats daarvan, zette hij het in perspectief door toe te voegen, “That’s 20.000 iPhones elke dag, op average.” De banen gingen zeggen, doet “What dat gemiddelde aan algemene market?” De banen detailleerden de analyse van de U.S smartphonemarkt en het aandeel Apple’s van het om aan te tonen enkel hoe indrukwekkend het aantal eigenlijk is. De banen wezen ook erop dat het marktaandeel Apple’s het gecombineerde aandeel van zijn hoogste drie concurrenten evenaart. De aantallen don’t betekenen veel tenzij zij in context worden geplaatst. Verbind de punten voor uw luisteraars.

5. Probeer voor een onvergetelijk ogenblik. Dit is het ogenblik in uw presentatie iedereen waarover zal spreken. Elke presentatie van Steve Jobs bouwt aan één grote scène op. In deze hoofdgedachte year’s Macworld, was het de aankondiging van Lucht MacBook. Om aan te tonen enkel hoe dun het is, zeiden de Banen het in een envelop zou passen. De banen trokken cheers door een Manilla interoffice envelop te openen en laptop voor te zien iedereen te houden. Wat is het één gedenkwaardige ogenblik van uw presentatie? Identificeer het voor tijd en opeenhoping aan het.

6. Creëer visuele dia's. Terwijl de meeste sprekers hun dia's met gegevens vullen, doen de tekst, en de grafieken, Banen het tegengestelde. Er is zeer weinig tekst op een dia van Steve Jobs. De meeste dia's tonen eenvoudig één beeld. Bijvoorbeeld, zijn uitdrukkings“The eerste ding dat ik heb willen om aan u over today…” spreken; werd begeleid door een dia met cijfer 1. That’s het. Het enkel aantal. Toen de Banen een specifiek product zoals iPhone bespraken, zag het publiek een dia met een beeld van het product. Toen de tekst werd voorgelegd, werd het vaak geopenbaard als korte zinnen (drie of vier woorden) rechts van het beeld. Soms, waren er geen beelden bij allen op de dia maar een zin die de Banen zoals “There hadden geleverd is iets in air.” Er is een tendens in het openbare spreken om een beeld voor publiek te schilderen door meer visuele grafiek te creëren. Het inspireren de presentators zijn kort en groot op kogelpunten op grafiek.

7. Geef ‘em een show. Een presentatie van Banen heeft wegebt en stroomt, thema's en overgangen. Sinds he’s die zijn publiek een show in plaats van eenvoudig het leveren van informatie geeft, omvat de Banen videoklemmen, demonstraties, en gasten hij het stadium met deelt. In zijn recentste hoofdgedachte, hoorde het publiek van Jim Gianopulos, CEO en voorzitter van het Vermaak van Filmed van de Vos, en Paul Otellini, CEO van Intel ((INTC). Verbeter uw presentaties door multimedia, productdemonstraties op te nemen, of anderen de kans te geven om een paar woorden te zeggen.

8. Don’t zweten het kleine materiaal. Ondanks uw beste voorbereiding, zou iets verkeerd kunnen gaan aangezien het tijdens de hoofdgedachte deed. De banen stonden sommige foto's van een levende Website te tonen op het punt, en het scherm ging zwart terwijl de Banen op het beeld wachtten te verschijnen. Het nooit. Geglimlacht en bovengenoemde banen, “Well, veronderstel ik Flickr isn’t omhoog dienend de foto's today.” Hij recapituleerde toen de nieuwe eigenschappen die hij net had geïntroduceerd. That’s het. Het was geen grote overeenkomst. Ik heb worden opgewonden presentators zien worden die over minder belangrijke glitches. Don’t zweet minder belangrijke ongelukken. Heb pret. Weinigen zullen glitch herinneren tenzij u aandacht aan het roept.

9. Verkoop het voordeel. Terwijl de meeste presentators producteigenschappen bevorderen, verkoopt de Banen voordelen. Wanneer het introduceren van movie iTunes huren, bovengenoemde denken de Banen, “We er een betere manier is om movie inhoud aan onze customers.” te leveren; De banen verklaarden het voordeel door te zeggen, bood “We’ve nooit een huurmodel in muziek aan omdat de mensen hun muziek willen bezitten. U luistert aan uw favoriete liedduizenden tijden in uw leven. Maar de meesten van ons letten op movies eens, misschien een paar keer. En het huren is een grote manier om het te doen. It’s minder duur, nemen doesn’t ruimte op onze harde drive…” op; Uw luisteraars vragen, zich altijd “What’s daarin voor me?” Beantwoord de vraag. Don’t maken tot hen gissing. Verklaar duidelijk het voordeel van elke dienst, eigenschap, of product.

10. Repeteer, repeteer, repeteer. Steve Jobs kan van een ingewikkelde presentatie met videoklemmen, demonstraties, en buitenkantsprekers zonder uren van repetitie trekken niet. Ik heb aan mensen binnen Appel gesproken die me vertellen dat de Banen hardop de volledige presentatie voor vele uren repeteert. Niets wordt genomen voor verleend. U kunt zien hij de presentatie repeteerde Macworld omdat zijn woorden vaak volkomen met de beelden en de tekst op de dia's werden gesynchroniseerd. Toen de Banen voorbeelden van de films toonden die op de nieuwe movie iTunes huurdienst beschikbaar zijn, verscheen één affiche van een bepaalde film op het nauwkeurige ogenblik dat hij is begonnen om over het te spreken. De volledige presentatie werd gecoördineerd. Een presentatie van Steve Jobs kijkt moeiteloos omdat het wordt goed-gerepeteerd.

Probeer om de elk van technieken te gebruiken die ik hierboven in uw volgende presentatie heb beschreven. Dan laat me weten hoe het gaat. U kunt me met de elektronische post versturen bij carmine@gallocommunications.com met uw terugkoppeling of een hieronder commentaar posten.

Het karmijn Gallo, een bedrijfs communicatie bus en een emmy-Toekenning die de vroegere journalist van TV winnen, zijn omhoog de auteur van Brand hen! en 10 Eenvoudige Geheimen van de World’s Grootste Bedrijfsinformatieverspreiders. Hij schrijft zijn communicatie kolom elke week.

Don’t vergeet om aan in te tekenen Cultiveer Greatness | Het Voer van de Houweren RSS van het leven voor meer grote dekking en updates!